Miracolele există. Medicii nu i-au dat nicio șansă la viață, însă surioara mai mică a luptat și a supraviețuit. Momentul emoționant în care și-a îmbrățișat fratele geamăn | Demamici.ro

Miracolele există. Medicii nu i-au dat nicio șansă la viață, însă surioara mai mică a luptat și a supraviețuit. Momentul emoționant în care și-a îmbrățișat fratele geamăn. Miracolele chiar există, iar acești gemeni au reușit să sfideze orice așteptări sumbre ale medicilor.

Micuța Neve și fratele ei ei, Louie, au fost despărțiți la naștere, după ce mama lor a fost nevoită să fie supusă unei operații de cezariană de urgență. Fetița se afla în cel mai mare pericol și risca să nu supraviețuiască din cauză că nu primea suficienți nutrienți, iar dezvoltarea ei era una foarte lentă.

Bebelușii gemeni au fost aduși pe lume în săptămâna 30 de sarcină, iar apoi monitorizați la incubator. Medicii erau îngrijorați cu privire la fetiță. Aspectul ei era unul atât de fragil, încât până și cadrele medicale își pierduseră aproape orice speranță că vor reuși să o salveze.

Pentru părinții Laura Hough și Chris Carey, emoțiile au fost mari pe toată durata sarcinii, din clipa în care și-au dat seama că e ceva în neregulă cu unul dintre gemeni.

„Mergeam la control de două ori pe săptămână. Placenta în care se afla fetița era deteriorată, iar fluxul sângelui care ajungea la ea era afectat. Am fost nevoiți să apelăm la cezariană de urgență. În ultimele săptămâni, medicii mă avertizau în permanență că Neve nu va supraviețui. Voiam să așteptăm cezariana până la săptămâna 28 de sarcină măcar. Atunci, situația se stabilizase puțin, așa că am decis să mai amânăm încă două săptămâni nașterea.”, a povestit mama gemenilor.

Medicii nu i-au dat nicio șansă la viață, însă surioara mai mică a luptat și a supraviețuit. Fetița a cântărit la naștere aproape jumătate de kilogram

Laura și-a născut gemenii prematur, la 30 de săptămâni. Băiețelul, care se dezvoltase normal, cântărea 1360 grame când a venit pe lume. Fetița, în schimb, era în stare critică, cu o greutate de doar 453 de grame.

„Medicii mi-au spus că nu au văzut în viața lor un bebeluș atât de mic. Arăta ca o păpușă, însă era puternică, pentru starea în care se afla. Era cu adevărat incredibilă”.

În scurt timp, au început să apară problemele și pentru frățiorul Louie, care se confrunta cu dificultăți respiratorii. Gemenii au fost imediat separați, astfel încât Louie și Neve să poată primi fiecare tratamentul necesar.

După săptămâni întregi în care s-au aflat sub stricta monitorizare a medicilor, gemenii s-au reunit. Micuții au fost puși în același incubator, moment în care ceva cu adevărat emoționant s-a petrecut.

„Și-au întins brațele unul către altul, picioarele lor s-au încrucișat și apoi s-au ținut de mâini. Neve a încercat să-și pună o mânuță în jurul gâtului lui, era atât de adorabil să-i privești”, a mai povestit mama.

Povestea lor este una cu adevărat inspirațională, nu doar pentru părinții gemenilor, dar și pentru personalul medical de la spital. Cei doi bebeluși miraculoși au sfidat orice așteptări negre ale medicilor și au luptat în fiecare zi să trăiască.

„Toți medicii au ajuns să-i îndrăgească. Ne-au spus că le va fi dor de ei atunci când vor pleca acasă și că e nevoie pe această lume de mai mulți luptători ca ei care să nu se lase bătuți”.

Vezi si: Fetițe gemene, născute prematur, se îmbrățișează la prima întâlnire după ieșirea din burtică | Demamici.ro

Vezi si: Povestea lui David, al doilea prematur salvat datorită terapiei cu celule stem în Spitalul Regina Maria Băneasa. Băiețelul a împlinit un an și este sănătos | Demamici.ro

Vezi si: Cel mai mic bebeluș prematur a intrat în Cartea Recordurilor. A venit pe lume la 21 săptămâni de sarcină. Cum arată băiețelul în prezent | Demamici.ro

Vezi si: Naștere naturală prematură după cezariană într-un spital de stat din Belgia. Oana povestește: „M-am ridicat în picioare după o oră și am plâns de fericire” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

4 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

4 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

6 zile