Povești de mămici

Mărturie după naștere: „Nu, nu mi-e rușine! Nu, nu mă interesează ce cred alții!” | Demamici.ro

Mărturie după naștere: „Nu, nu mi-e rușine! Nu, nu mă interesează ce cred alții!” Al patrulea trimestru de sarcină este un concept modern care se referă la primele trei luni după naștere, la adaptarea bebelușului la mediul extrauterin și al femeii la noua viață de mamă.

Schimbările din primele luni după naștere sunt esențiale, iar mama trebuie să se adapteze vieții alături de ființa pe care a creat-o, dar și transformărilor prin care trece propriul corp. Uneori, presiunea socială își poate pune amprenta asupra mamei care își dorește să revină la formele de dinainte de sarcină cât mai repede posibil.

Mămico, trebuie să ții cont că trupul ți s-a transformat în 9 luni și că va dura luni până când vei ajunge să arăți ca înainte de sarcină. Învață să-ți accepți noile forme și să fii fericită în propria piele.

Burtica se va retrage, iar talia ți se va subția treptat. Nu-ți pune pe umeri o presiune prea mare. Ai creat viață, iar asta te face specială.

Mărturie după naștere: „Nu, nu mi-e rușine! Nu, nu mă interesează ce cred alții!”

„Nu, nu mi-e rușine. Nu, nu mă interesează ce cred alții. Mă recuperez. În urmă cu o săptămână am adus o ființă pe această lume. Nu mă voi simți rușinată și nu voi pune și mai multă presiune pe corpul meu. I-au trebuit 9 luni să se transforme complet și să devină casă pentru bebelușul meu. Știu că în câteva săptămâni burta se va retrage. Nu vreau să grăbesc procesul acesta. Voi aștepta răbdătoare încă 6 săptămâni ca trupul meu să se vindece. Ce va urma, vom vedea apoi.

Poza aceasta este un reminder pentru toate mamele care abia și-au adus pe lume copiii. Este perfect în regulă să-ți lași corpul să se vindece, să-și revină, fără a-ți fi rușine vreo clipă de felul în care arăți!”

Mamele s-au regăsit în postare și și-au împărtășit experiențele asemănătoare. „Arăt exact așa la 3 săptămâni după ce am născut. Nu-mi place deloc ce văd în oglindă, însă îmi repet încontinuu că nu voi arăta așa pentru totdeauna și că trebuie să fiu răbdătoare cu corpul meu, să-i dau timp să-și revnă după cele două nașteri în doi ani!”

„6 săptămâni? Trebuie să-i oferi corpului tău mai mult de 6 săptămâni penru a-și reveni. Recuperare ușoară!”

„Aveam nevoie de postarea asta. Am născut în urmă cu 2 luni. Am rămas cu diastază abdominală și cu o problemă la buric pe care nu o pot repara pentru că vreau să mai am copii. Am fost foarte sigură pe mine în timpul sarcinii, dar acum mă confrunt cu niște stări groaznice. Ma bucur că lucrez de acasă. Nu vreau să mă vadă nimeni. Nu credeam vreodată că voi spune asta!”

„Cât de frumos! Nimic nu este mai frumos decât să crești în tine un omuleț micuț!”

Vezi si: M-am pregatit atat de mult pentru copilul meu incat am uitat sa ma pregatesc si pentru propria transformare | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână