Mark Zuckerberg a inventat cutia somnului pentru a-si ajuta sotia sa doarma. „Sa fii mama e greu!”| Demamici.ro

Mark Zuckerberg nu este doar fondatorul Facebook-ului, ci si sot si tata. Pentru ca sotia sa, Priscilla, a inceput sa aiba probleme cu somnul dupa venirea pe lume a copiilor, Zuckerberg i-a venit in ajutor.

Inginer la baza, fondatorul celei mai faimoase retele de socializare a inventat un dispozitiv care sa imbunatateasca somnul sotiei. O cutie cu o lumina difuza dedesubt (care se aprinde doar o ora din 24) a ajutat-o pe Priscilla sa aiba parte de nopti mai linistite si de mai mult somn.

„Sa fii mama e greu si de cand avem copiii, Priscilla a inceput sa aiba probleme cu somnul. Se trezea de mai multe ori pe noapte si se uita la telefon pentru a vedea cat e ceasul si cam cand ar trebui sa se trezeasca copiii. Stiind cat era ceasul si cat mai avea de dormit, nu reusea sa adoarma la loc.

Asa ca am construit pentru ea „cutia somnului” (Sleep box). Sta pe noptiera ei si intre orele 06:00 – 07:00 am lumineaza. Lumina nu este puternica astfel incat sa o trezeasca, dar este suficient de vizibila astfel incat sa stie ca este timpul ca unul dintre noi sa mearga la copii. Din moment ce nu-i arata ora, Priscilla se poate pune din nou la somn, fara sa-si faca griji.

Pana acum, metoda a functionat mai bine decat m-am asteptat, iar ea a reusit sa doarma toata noaptea. Ca inginer, construirea unui device care sa-mi ajute partenera de viata sa doarma mai bine e cea mai buna modalitate de a-mi exprima iubirea si recunostinta.

Mai multi prieteni mi-au spus ca isi doresc ceva asemanator asa ca las poza asta aici in cazul in care vreun antreprenor crede in idee si vrea sa construiasca „sleep boxes” pentru mai multe persoane”, a scris Mark Zuckerberg pe contul sau de socializare.

Mark Zuckerberg a impartasit inventia cu prietenii din online, in speranta ca dispozitivul va veni in ajutorul mai multor persoane care se confrunta cu aceeasi problema.

Zuckerberg provine dintr-o familie de evrei: o mama psiholog si un tata stomatolog. Programatorul american a crescut in New York si mai are 3 surori. Mark Zuckerberg (nascut pe 14 mai 1984) s-a casatorit cu Priscilla Chan pe 19 mai 2012.

De meserie pediatru si pasionata de proiecte caritabile, sotia lui Zuckerberg i-a daruit doi copii. Prima fetita a venit pe lume in 2015 si a fost botezata Maxima. August, cea de-a doua fetita a cuplului, s-a nascut in 2017.

sursa FOTO: Facebook

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni