Povești de mămici

Mamico, sanatatea ta mintala e pe primul loc: „gandeste-te mai mult la tine!” | Demamici.ro

Mamico, sanatatea mintala e pe primul loc: „gandeste-te mai mult la tine!” „Mamico, vreau sa stii ca in aceste momente, sanatatea ta mintala este extrem de importanta. Este in regula sa faci din asta o prioritate. E ok sa lasi putin garda jos, chiar ar trebui sa faci asta. Sa lasi garda jos inseamna sa incepi sa fii mai indulgenta cu tine, sa te menajezi mai mult.

Pentru sanatatea noastra mintala e esential sa stabilim niste limite si sa le respectam. Iti vei da seama de limitele tale pe parcurs, fiind atenta la felul in care corpul si mintea ta reactioneaza pe parcursul unei zile.

Inainte sa te pui la somn, gandeste-te: cum m-am simtit astazi? Mai bine decat de obicei, mai rau? Ce m-a facut sa am starile astea? Apoi incepe sa-ti trasezi limitele incepand de la aceasta analiza.

Vezi si: Mamico, ai nevoie de o pauza inainte „sa te strici”! | Demamici.ro

Mamico, sanatatea mintala e pe primul loc: „gandeste-te mai mult la tine!” Ponturi utile pentru mentinerea unei stari mintale bune

Incearca sa limitezi timpul petrecut pe social media. 20 de minute dimineata si 20 dupa-amiaza ar trebui sa fie suficiente pentru a te mentine conectata cu lumea virtuala.

Evita apelurile telefonice ale persoanelor care te agita, iti provoaca anxietate sau nervi. Incearca sa le raspunzi sau sa le suni mai rar, la cateva zile.

Nu te implica in conversatii in contradictoriu daca nu e strict necesar. Cu cat vei evita mai mult o posibila cearta, cu atat te vei simti mai bine si mai linistita.

Cand simti ca nu mai poti si esti pe cale sa explodezi, ridica-te in picioare, inspira adanc de 3 ori si expira. Imagineaza-ti pentru cateva secunde ca te afli pe un camp si ca in jurul tau s-a ridicat un zid care te apara de tot ce e rau. Nimic nu poate patrunde in mintea ta, nimic nu te poate atinge. Nicio energie negativa, nicio vorba, niciun gand rau.

Vezi si: Daca mama nu e bine, nimic nu e bine! O mama are nevoie de o pauza „de la copii” cel putin o data pe an | Demamici.ro

Poate ca am fost invatati ca limitele, barierele, sunt pentru oameni egoisti si ca bucuria noastra ar trebui sa vina din a le face pe plac altor persoane si de a le aduce lor fericire. Nu este chiar asa, mamico!

Ai nevoie sa-ti pastrezi energia si sa-ti gasesti fericirea. Limitele te vor proteja de grijile si gandurile care nu iti fac decat rau.

Gandeste-te mai mult la tine si pune-te pe primul plan. O mama care se simte bine cu ea este o mama care isi poate face copilul fericit. Fericirea ta se reflecta in fericirea lui. Nu este egoist sa te gandesti la tine. Este imperativ s-o faci pentru binele tau si al familiei tale.”

Vezi si: Ce inseamna sa fii mama in 15 fotografii sincere! Fata nevazuta a maternitatii | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

4 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

4 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

6 zile