Tu - mamă și femeie

Mamico, ai nevoie de o pauza inainte „sa te strici”! | Demamici.ro

Mamico, ai nevoie de o pauza inainte „sa te strici”! Traducere dupa Elizabeth Tenety

Cand am citit studiul care scotea in evidenta faptul ca mamele lucreaza in medie 98 de ore pe saptamana m-am simtit usurata. De ce?

M-am simtit usurata pentru ca recent am inceput sa ma intreb de ce am starea asta de oboseala continua.

M-am simtit usurata pentru ca au trecut ani de cand nu am avut o saptamana libera de la munca sau de la copii sau de la treburile casnice.

M-am simtit usurata pentru ca simt ca tot ceea ce fac e sa am grija de copii, sa fac curat sau sa muncesc.

Sa citesc ca mamele muncesc echivalentul a 2,5 job-uri m-a facut sa ma simt validata.

DE ASTA sunt atat de obosita.

Studiul arata ca mamele isi incep ziua avand grija de copii in jurul orei 06:00, in fiecare dimineata si dupa 20:00, in fiecare seara.

Aici se adauga tantrumurile, sesiunile de hranire, curatare, play-date-urile, lasatul la gradinita, scoala, formularele de la scoala si multe alte evenimente neprevazute intre acestea (si aici vorbim despre o zi buna – una fara probleme de somn sau boli sau treziri in miez de noapte din cauza unor vise dubioase). Asa ca bineinteles ca suntem extenuate.

Maternitatea a devenit atat de acaparatoare incat a inceput sa ma consume foarte mult.

Ma trezeam foarte devreme ca sa pot ajunge la timp la munca. Seara stateam foarte tarziu sa mai termin una si alta prin casa. Ma simteam vinovata ca nu pot sa ma teleportez sa fiu in mai multe locuri in acelasi timp.

Mentalitatea asta pe care o aveam ca trebuie sa le fac pe toate, perfect, ma facea sa simt ca esuez. Simteam ca trebuie sa fac si mai multe, chiar daca cea mai mare nevoie pe care o aveam era aceea de o PAUZA.

Asa ca mi-am oferit o pauza

Mi-am oferit o pauza de la vina ca nu sunt o mama perfecta. Copiii mei sunt in siguranta, fericiti, sanatosi si iubiti. Asta conteaza.

Mi-am oferit o pauza de la a sta si a lucra pana tarziu in fiecare noapte si mi-am oferit permisiunea de a incetini putin ritmul si de a ma bucura de un ceai fierbinte dupa ce pun copiii la somn.

Mi-am oferit o pauza de la gandul ca locuinta noastra trebuie sa arate perfect mereu. Cateodata va arata, insa de cele mai multe ori, nu. Traim aici. E o viata plina de familie. Cateodata canapeaua va fi plina de pete de la dulciuri, iar jucariile vor ramane imprastiate in toata casa. Asta-i viata reala de familie.

Vezi si: Ce inseamna sa fii mama in 15 fotografii sincere! Fata nevazuta a maternitatii | Demamici.ro

Mamico, ai nevoie de o pauza inainte „sa te strici”!

Mi-am oferit o pauza de la gandul ca trebuie sa scap de kilogramele in plus acumulate dupa nastere. Poate ca as arata perfect fara ele, dar stiti ce? M-am saturat. Asa ca mi-am luat o pauza.

Mi-am oferit o pauza de la a face toate lucrurile. In schimb am mai delegat din responsabilitati si le-am pasat sotului. Poate rezolva si el cate ceva, chiar daca e la munca. Formularele pentru scoala pot fi completate online, programarile la doctor facute telefonic asa ca haideti sa mai implicam si tatii. Nu patesc nimic.

Mi-am oferit o pauza de la gandul ca nu fac suficiente lucruri. Inca am obiectivele clar stabilite, insa acum nu ma mai gandesc ca fac ceva gresit si ca lucrurile ma depasesc, ci incerc sa-mi ating telurile facand pasi mai mici. Cu alte cuvinte am invatat sa iau task-urile pe rand si sa nu ma gandesc la toate odata.

Sa fii mama te consuma la maximum, insa este o binecuvantare, o calatorie pe cat de obositoare, pe atat de minunata si tu esti singura persoana care poate controla felul in care se simte si felul in care se raporteaza la aceasta etapa minunata din existenta unei femei.

Vreau sa fiu un model pentru copiii mei – sa fiu o mama iubitoare, dar si dedicata job-ului. O astfel de mama are nevoie de timp si pentru ea. Asa ca, daca nu ai facut-o inca, recunoaste, mamico! Ai nevoie de o pauza inainte de a te „strica”. Crede-ma e mai bine si pentru tine si pentru copii!

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni