Imbratisarea copilului. De ce e bine sa o faci exact atunci cand copilul se poarta cel mai rau | Demamici.ro

Imbratisarea copilului. De ce e bine sa o faci exact atunci cand copilul se poarta cel mai rau? Imbratisarea copilului pare mai degraba o forma de rasplata. In niciun caz un gest pe care sa il faci atunci cand copilul incepe sa urle, sa arunce cu obiecte, iar tu nu poti sa il potolesti. Cel putin, asa am fost invatati pana acum si asa pare firesc. Insa ai grija sa nu cazi si tu in aceasta capcana.

Probabil te vei gandi ca imbratisarea copilului in astfel de momente va incuraja comportamentul impulsiv al copilului. Asa ca e mai logic sa recurgi la pedeapsa, sa ii ascunzi jucariile, sa te impui ferma in fata lui.

Scurt exercitiu de imaginatie

Gandeste-te la una dintre cele mai stresante zile din ultimul an. O zi in care ai venit acasa extenuata si incarcata cu multe griji si ganduri. Una din acele zile in care ai rabufnit pe partenerul tau, dintr-un motiv banal.

Imagineaza-ti: ce te-ar fi facut sa te simti mai bine in acel moment? O cearta continua cu partenerul? Probabil acolo s-a si ajuns. Sau poate…o simpla imbratisare calda si cineva care sa iti ridice moralul dupa o zi grea?

Imbratisarea copilului poate genera acelasi efect de calmare

Cand suntem furiosi si ne simtim de parca suntem pe cale sa explodam, ratiunea nu functioneaza in parametri normali. Cu atat mai putin in cazul unui copil, al carui creier se afla in plina dezvoltare.

Din acest motiv, in situatii de stres, le este mult mai dificil copiilor sa se exprime coerent si calmi. Tu, ca adult, poti face asta. Mai mult, atunci cand ii vorbesti copilului pe un ton cald, il ajuti si pe micut sa se linisteasca.

Vezi si: Ce este tantrumul? Din ce cauza apar si cum se gestioneaza crizele de furie la copiii mici

Imbratisarea copilului mai poate fi insotita si de cuvinte precum: „Insemni totul pentru mine”, „Te iubesc oricum”, „Sunt alaturi de tine sa te ajut”, „Vreau sa te invat doar lucruri bune”, „Te poti baza pe mine”.

Aceste cuvinte vor afecta subconstientul copilului tau intr-un mod pozitiv. Cand il vei face sa inteleaga mereu ca nu este un copil rau, doar pentru ca are astfel de rabufniri, totul se va schimba.

Copilul va intelege ca nu e necesar sa ramana blocat in acest tip de comportament negativ si va deveni mult mai maleabil.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

11 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni