Uncategorized

Abandonat la nastere, crescut in orfelinat. Valentin are 37 de ani, a absolvit Medicina si vrea sa devina anestezist | Demamici.ro

Abandonat la nastere, crescut in orfelinat. Valentin a absolvit Medicina. Valentin Perdus nu a fost dorit de parinti. A fost abandonat imediat dupa nastere, iar de atunci viata a devenit o lupta pentru el. A trait la orfelinat, impreuna cu multi alti copii, si nu a cunoscut niciodata caldura unei mame. Anii petrecuti la orfelinat ii descrie ca pe o jungla.

„Imi amintesc cum asteptam sarbatorile pentru ca la biserica se dadeau pomeni… si mancam si noi bomboane, colive. Le duceam si copiilor mai mici din casa, dar intai trebuia sa dam pungile portarilor si ingrijitoarelor. Copiii mancau doar ce mai ramanea dupa ei.”

La 18 ani a fost dat afara de la orfelinat si avea sa cunoasca o alta jungla – viata insasi.
Valentin, insa, nu s-a dat batut. A stiut din prima clipa ca vrea sa isi gaseasca un rost in viata. Isi dorea sa-si dea un sens vietii si doar prin educatie putea face asta.

La varsta de 37 de ani a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea

S-a angajat ca ospatar pe unde apuca, incercand sa faca rost de bani pentru a supravietui. Examenul de bacalaureat a reusit sa-l ia abia la 27 de ani. I-a fost teama sa dea admiterea la Medicina dupa BAC, asa ca a preferat sa se inscrie la o scoala postliceala din Cluj – Colegiul de Asistenti Medicali.

Abandonat la nastere, crescut in orfelinat. Valentin a absolvit Medicina

Patru ani mai tarziu, dupa terminarea postlicealei, si-a facut curaj si s-a inscris la facultate.
Anii de studentie au fost o alta provocare pentru el. Cu doi ani inainte de absolvire, a fost dat afara din camin pe motiv ca depasise varsta maxima admisa de regulament.

Se chinuia sa se imparta intre cursurile facultatii si alte locuri de munca, pentru a se putea sustine financiar. O lupta dupa lupta, care parea fara sfarsit. Insa nu s-a dat batut.

La varsta de 37 de ani, bihoreanul a absolvit Facultatea de Medicina,in aplauzele tuturor. Adrian Maghiar, decanul Facultatii, cel care ii cunostea povestea de viata, i-a oferit un premiu de incurajare la ceremonie in valoare de 500 de euro.

Si acum isi aduce aminte Valentin de ceremonia de absolvire, atunci cand emotiile traite l-au facut sa isi dea seama ca toata lupta lui a meritat.

Acum, bihoreanul se pregateste pentru o nou etapa din viata lui si nu se va opri pana nu isi va atinge visul: acela de a deveni un medic anestezist de succes.

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

6 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

6 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână