Știri

Mamele ucrainence scriu datele de contact cu pixul pe pielea copiilor. Frica de moarte le împinge la gesturi extreme | Demamici.ro

Mamele ucrainence scriu datele de contact cu pixul pe pielea copiilor. Frica de moarte le împinge la gesturi extreme. Pentru mamele din Ucraina, fiecare zi trăită alături de cei dragi este o victorie. Însă teama de necunoscut, frica de moarte și nesiguranța zilei de mâine le fac să ia în calcul chiar și cele mai sumbre scenarii.

După mai bine de o lună de la izbucnirea războiului în Ucraina, incertitudinea încă plutește în aer pentru multe familii. Unii dintre ei au reușit să scape din calea războiului și au plecat la rude, în alte țări, iar mulți trăiesc ca simpli refugiați, din ajutorul oamenilor. Cei rămași pe teritoriul Ucrainei se așteaptă din orice moment la ce este mai rău.

Mamele ucrainence scriu datele de contact cu pixul pe pielea copiilor. Frica de moarte le împinge la gesturi extreme

O jurnalistă a surprins durerea și disperarea unei mame, într-o simplă fotografie, care dezvăluie un gest cutremurător și totodată o realitate cruntă.

Pentru o mamă, gândul că propriul copil ar putea rămâne singur pe lume și neajutorat este mai înfricoșător decât moartea în sine. Din acest motiv, o mamă ucraineancă a scris cu pixul pe pielea copilului datele ei de identitate și ale familiei, pentru ca fetița să nu rămână a nimănui, în situația în care ea ar fi ucisă.

„Mamele ucrainence își scriu contactele de familie pe corpurile copiilor lor în cazul în care acestea sunt ucise și copilul supraviețuiește. Și Europa încă discută despre gaze”, a scris, revoltată, jurnalista ucraineancă Anastasiia Lapatina, pe Twitter.

Imaginea cu trupul fetiței, scris cu un pix de propria mamă a devenit virală și a fost postată inclusiv de Iuliia Mendel, purtătoare de cuvânt a președintelui Volodimir Zelenski:

„O mamă ucraineancă, Oleksandra Makoviy, a scris pe corpul fiicei sale numele, data nașterii și numerele de telefon ale părinților, pentru ca, în cazul în care se va pierde sau aceștia vor fi uciși în timpul războiului, cineva să o poată ajuta.”

Războiul din Ucraina a furat zâmbetul a milioane de copii ucraineni, forțați nu doar să se maturizeze timpuriu, dar și să simtă pe pielea lor ororile războiului.

Băiețelul care a trecut singur granița, cu o sacoșă în mână, plângând

Micuțul de 5 ani a devenit simbolul refugiaților din Ucraina, după ce imaginile cu el, trecând singur granița, au ajuns virale.

Băiețelul a fost surprins la punctul de trecere al frontierei Medika, din Polonia. Era singur, cu o sacoșă în mână, și plângea fără să se mai uite în urmă și nu se cunoșteau la acel moment informații despre părinții lui.

Băiatul însuși a devenit deja un erou al desenelor despre realitățile războiului din Ucraina. A fost pictat de ​​artista georgiană Nancy Woland, pe punga pe care o duce scrie HOPE (speranță), iar pe fundal e un lan de grâu și cerul înstelat în culorile drapelului Ucrainei.

„Nu știam deloc să desenez. Nu știam să pun tot răul și tristețea acestui război într-o singură fotografie, dar azi dimineață am dat peste un videoclip cu acest puști. În acest moment, speranțe și vise sunt în astfel de imagini!”, a scris autoarea pe Facebook.

Vezi și: Imagini tulburătoare dintr-un spital de copii din Kiev: „Nu mai au părinți, unii au doar o lună” | Demamici.ro

Vezi și: Medicul obstetrician Elvira Ursatii din Constanța, eroină pentru gravidele care au fugit din Ucraina. „Mămica nu se aștepta să apuce să nască fără să audă vuiet de sirene deasupra capului” | Demamici.ro

Vezi și: Un medic din Kiev aduce pe lume bebeluși într-un buncăr. Povestea lui este impresionantă | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni