Mamă asistentă medicală și bebeluș, morți după cezariană la Spitalul Județean Craiova VIDEO | Demamici.ro

Mamă asistentă medicală și bebeluș, morți după cezariană la Spitalul Județean Craiova. O asistentă medicală a murit odată cu copilul ei, la Spitalul Județean Craiova. Este povestea dramatică a unei tinere familii care trăiește acum cel mai negru coșmar.

Tânăra mămică în vârstă de 27 de ani lucra ca asistent medical la Spitalul Orășenesc din Bumbeşti-Jiu. Aștepta cu nerăbdare clipa în care avea să devină mamă și nimic nu prevestea tragedia care avea să se petreacă.

Sarcina femeii decursese normal, fără probleme. Mai mult, ea își făcuse analize suplimentare și în SUA, dar și în Germania, pentru a exclude orice fel de suspiciune, potrivit soțului ei.

Ulterior, sarcina a fost monitorizată de la un medic de la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

Inițial, data nașterii fusese anunțată ca fiind 11 iunie. Cu 3 săptămâni mai devreme, în data de 18 mai, medicul a anunțat-o pe gravidă că va naște prin cezariană și să se prezinte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pe 20 mai.

Mamă asistentă medicală și bebeluș, morți după cezariană la Spitalul Județean Craiova. Decesul mamei după cezariană: „Doctorul a spus doar că îi pare rău”

Bebelușul programat să vină pe lume prin cezariană cu 3 săptămâni înainte de termenul inițial, a murit în timpul nașterii.

Din primele concluzii, fetița nou născută a suferit o hemoragie pulmonară.

Vezi si: Victoria a născut un băiețel de 900 g, după care a fost diagnosticată greșit cu cancer. Povestea unei românce care a devenit mamă la Berlin | Demamici.ro

„Soţia mea şi-a urmărit sarcina ca la carte. Am făcute teste în America. Am făcut teste de trombofilie în Germania. Sarcina a fost urmărită ca la carte, să excludem orice suspiciune. Totul era bine. Inclusiv săptămâna trecută şi-a făcut analizele şi nu a ieşit nimic. Sarcina să zicem că era la termen.

A fost chemată pentru cezariana asta. Prima dată i s-a dat termenul de 11 iunie pentru a naşte. După ultimul control, din data de 28 aprilie, i s-a spus să sune pe 18 mai pentru a fi programată pentru cezariană. Ceea ce a şi făcut.

Pe 20 ne-am prezentat la blestematul spital, la Craiova. Nu ştiu de ce a chemat-o aşa devreme. Asta trebuie să spună doctorul, care a putut doar să-mi spună că îi pare rău”, a declarat pentru Mediafax Robert Negrea, soţul tinerei.

Câteva ore mai târziu, în timp ce se recupera la Terapie Intensivă, mama fetiței a murit și ea, în timpul nopții.

„Mama a fost reoperată, nu știu ce s-a înâmplat. A murit în timpul nopții, la Terapie Intensivă. Am informat Medicina Legală pentru necropsie și, în paralel, a fost sesizată și poliția.

În urma anchetei și a rezultatelor necropsiei, vom vedea ce măsuri luăm la nivelul spitalului, dacă este cazul să sesizăm Colegiul Medicilor, Consiliul Etic din cadrul spitalului. Să vedem dacă este vorba și despre o culpă medicală”, a declarat pentru gds.ro managerul Spitalului Județean Craiova, Teodor Sas.

Polițiștii au dechis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Devastată, familia asistentei a depus plângere penală atât împotriva doctorului care a monitorizat sarcina, cât și la Colegiul Medicilor.

Vezi si: Raluca Alexandru a murit dupa o operatie de cezariana. Caz asemanator cu cel al Andreei Balan | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână