Laura Cosoi nu pozează în mama perfectă. Își lasă fetița pe tabletă: „Între copii și telefoane/ tablete există o atracție naturală!” | Demamici.ro

Laura Cosoi nu pozează în mama perfectă. Își lasă fetița pe tabletă: „Între copii și telefoane/ tablete există o atracție naturală!” Într-o eră a digitalizării masive și a dezvoltării uluitoare a tehnologiei, este tot mai greu să ne ținem copiii departe de gadget-uri. Influența negativă a ecranelor a fost dovedită în numeroase studii. S-a ajuns chiar să se vorbească despre un așa zis autism virtual, cauzat de expunerea excesivă a copiilor la ecrane.

Laura Cosoi a abordat această temă dificilă pe contul său de Instagram. Actrița nu i-a interzis Ritei accesul la tabletă sau telefon, însă fetița cea mare a Laurei știe că trebuie să respecte anumite reguli când vine vorba despre gadget-uri. Rita are voie să stea pe tabletă o perioadă limitată de timp, niciodată la masă sau înainte de somn. Mai mult decât atât, părinții sunt cei care îi selectează conținutul, astfel încât micuța are acces doar la jocuri menite să-i stimuleze inteligența.

Laura Cosoi nu pozează în mama perfectă. Își lasă fetița pe tabletă: „Între copii și telefoane/ tablete există o atracție naturală!”

Laura Cosoi:Mi se pare că între copii și telefoane/ tablete există o atracție naturală! Dacă i-am lăsa, ar fi în stare să stea ore întregi cu ele în față. Există, bineînțeles, avantaje evidente și în afara faptului că stau cuminți.

Rita nu stă decât foarte rar cu gadget-ul în față. Are limită de timp și nu are acces la youtube etc, ci doar la jocuri care să îi stimuleze inteligența. Tableta nu este premiu, nu o folosim când mănâncă și nici seara.

Consider că trebuie un echilibru, adică momentul când spunem Nu și mergem la joacă în curte sau în parc.. Pentru imunitatea copilului e foarte important să existe. Nu cred că există o rețetă perfectă de creștere a copilului, dar eu mă raportez mereu la oamenii simpli, de la țară, ai căror copii aleargă uneori desculți, pe câmpuri, care sunt liberi și fericiți. Iar opinia experților e că bine fac!

In capitolul 3 din „Papă tot” abordez această temă, iar specialisștii spun că joaca afară, în natură, întărește mecanismele naturale de apărare ale organismului. Imunitatea așa se dezvoltă și e tot ce le trebuie copiilor ca să fie sănătoși și puternici. Tu limitezi timpul pe care-l petrece copilul la tableta? Cum gestionezi situația?”

Comentariile acide nu au întârziat să apară. „Cum adică „tu limitezi?” Ce părinți responsabili sunt ăștia care dau telefon sau/ și tableta copilului?? Copiii au jucării nu telefoane/tablete.” a scris cineva pe contul de socializare al Laurei.

Actrița i-a dat replica: „Aceste telefoane/ tablete fac parte din copilăria copiilor acestei epoci. Foarte bine dacă tu nu le dai, dar dacă se joacă pe diverse aplicații asta nu înseamnă că nu se joacă cu jucarii, afară sau cu alți copii. Important este să existe un echilibru. În concepția mea! ☺️”

Vezi si: Laura Cosoi, despre slăbirea după sarcină: „Fii indulgentă cu tine, mămico! Nu te pedepsi, nu te înfometa. Corpul tău are nevoie de timp” | Demamici.ro

Vezi si: Laura Cosoi, în costum de baie, la 5 luni după ce-a devenit mămică a doua oară | Demamici.ro

Vezi si: Laura Cosoi despre a doua naștere naturală: „Travaliul a fost mai greu, dar nașterea în sine mai ușoară!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână