La ce varsta e bine sa invete copilul o limba straina? Mai devreme decat ai crede | Demamici.ro

La ce varsta e bine sa invete copilul o limba straina? O limba straina invatata timpuriu poate avea multe beneficii in dezvoltarea copilului. Astfel de activitati sunt, in general, asociate cu perioada prescolara (incepand cu varsta de 4 ani).

Studii recente au aratat ca atunci cand un copil incepe sa invete o limba straina, este bine sa o faca in primii 3-4 ani de viata.

Creierul copiilor este in plina dezvoltare acum, iar micutii au capacitatea de a asimila informatiile.

Asemenea copiilor care cresc in familii bilingve, el va avea posibilitatea sa vorbeasca peste ani cursiv limba straina studiata.

Acelasi studiu arata ca un copil de 10 ani care incepe sa studieze o limba straina nu va vorbi niciodata asemenea unui nativ.

Invatarea unei limbi straine, un proces firesc pentru copiii mici

Pentru cei mici, asimilarea de informatie si invatarea de cuvinte noi face parte din hrana zilnica a creierului lor, aflat in dezvoltare. Din acest motiv, invatarea unei limbi straine este un proces firesc pentru juniori, pana in varsta de 4 ani.

Pana la aceasta varsta, un copil sanatos si care a crescut intr-un mediu normal invata sa foloseasca in jur de 2000 de cuvinte.

Desi vor auzi doua limbi straine in paralel, creierul copilului va face o selectie automata a cuvintelor si va acorda prioritate limbii folosite cel mai des in jurul sau.

Asadar, nu se pune problema ca micutul sa vorbeasca mai putin bine limba romana, doar pentru ca studiaza si limba engleza/franceza/spaniola etc.

La ce varsta e bine sa invete copilul o limba straina? Creierul unui bebelus. Dezvoltare si limbaj

Prima luna: Odata cu stimularea simturilor bebelusului la factori exteriori, incep sa se dezvolte conexiuni sinaptice. Astfel, se creeaza pana la 3 milioane de conexiuni pe secunda, iar tot ceea ce traieste copilul este stocat in celulele de memorie.

Primele 6 luni: Bebelusul vorbeste un limbaj universal – ganguritul. Si cand spunem universal, e cat de poate de adevarat. Acest gangurit contine sunete specifice tuturor limbilor din lume.

Varsta de 8 luni:  Numarul conexiunilor la nivelul creierului a crescut la 1000 de trilioane. Daca copilul nu este stimulat, ele vor descreste.

Varsta de 10 ani: Jumatate din conexiuni s-au distrus in cazul unui copil normal, mediu. 500 trilioane dintre ele vor rezista pe parcursul intregii vieti.

Pana la varsta de 12 ani: Este perioada in care se pun bazele gandirii, limbajului, imaginatiei si a aptitudinilor. Dupa aceasta perioada, creierul este definitivat, iar din acest motiv invatarea unei limbi straine mai tarziu, va deveni un proces mai greoi.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână