Știri externe

Kate Winslet a donat 17000 de lire pentru a salva o fetiță de 12 ani. Banii au acoperit factura de curent al unui aparat de oxigen care o ține în viață | Demamici.ro

Kate Winslet a donat 17000 de lire pentru a salva o fetiță de 12 ani. Banii au acoperit factura de curent al unui aparat de oxigen care o ține în viață. Kate Winslet a făcut o donație de 17000 de lire pentru o fetiță de 12 ani cu probleme grave de sănătate.

Actrița a fost impresionată de cazul unei fetițe bolnave a cărei familie nu își mai putea permite costurile uriașe generate de dispozitivele medicale care o țin în viață pe copilă.

Freya Hunter are 12 ani, este din Scoția și se află sub atentă îngrijire medicală de acasă. Ea are în permanență nevoie de oxigen, însă toate aceste echipamente medicale generează facturi uriașe la final de lună.

„Oricât de mult aș încerca, îmi este aproape imposibil să reduc costurile la energie în casa noastră. Fiica mea cea mare și cu mine am decis să stăm în frig, totul pentru a o putea ține în viață pe Freya. Trebuie să ne asigurăm că aceasta este ținută în siguranță, că toate nevoile sale medicale sunt îndeplinite.”

Factura pe un an de zile pentru dispozitivele medicale ale fetiței se pot ridica la suma enormă de 17000 de lire sterline. Carollyne Hunter, mama fetei, nu a reușit să mai găsească nicio soluție pentru a-și salva fiica, așa că a apelat la fundația GoFundMe.

Kate Winslet a donat 17000 de lire pentru a salva o fetiță de 12 ani

Unul dintre aparatele care îi monitorizează fetiței oxigenul și ritmul cardiac a ajuns să crească enorm costurile de întreținere ale familiei. Așadar, campania desfășurată de GoFundMe pentru fetița ei, Freya, a avut ca obiectiv strângerea sumei de 20.000 de lire sterline.

În doar câteva zile de la desfășurarea campaniei, familia a descoperit în contul lor o donație de 17000 de lire sterline. Donația a fost însoțită de mesajul „Kate Winslet și familia”, iar ulterior s-a confirmat faptul că donația a venit chiar de la actrița de la Hollywood.

Carolynne Hunter, mama copilei, a rămas impresionată de gestul celebrei actrițe și este extrem de recunoscătoare că acum va putea acoperi costurile generate de aparatele care îi țin în viață fiica, cel puțin pe următorul an.

Banii strânși din donații au depășit ușor suma de 20.000 de lire

Gestul actriței de la Hollywood nu doar că a ajutat familia să strângă rapid suma de bani de care avea nevoie, însă a atras și atenția asupra cazului lor.

Astfel, povestea fetiței care trăiește datorită aparatelor care o țin în viață, a ajuns să fie cunoscută de mai multe persoane, iar șansele de a primi ajutor s-au multiplicat. În luna august a acestui an, mama fetei se arăta încă de pe atunci îngrijorată, pe fondul crizei economice, de facturile ce aveau să vină.

„Familia noastră va avea mult de suferit. Va urma o criză majoră pentru mulți bolnavi susținuți de astfel de aparate și copiii vor ajunge să moară dacă familiile lor nu își permit să plătească”, declara ea.

Vezi și: Zece boli genetice despre care ar trebui să știi înainte să faci un copil | Demamici.ro

Vezi și: Sindromul Rapunzel la copii! Ce este, cum se manifestă și cum se tratează | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână