Copilul la gradiniță

Înțepăturile de albine, viespe și furnici la copii! Când trebuie să mergeți la doctor | Demamici

Înțepăturile de albine, viespe și furnici la copii. O mușcătură este atunci când o insectă (cum ar fi un țânțar, un purice sau o ploșniță) își folosește gura pentru a rupe pielea unei persoane, de obicei pentru a se putea hrăni. Înțepăturile de insecte se manifestă prin mâncărime de obicei. O înțepătură este atunci când o insectă folosește o altă parte a corpului, cum ar fi un ac/ghimpe de la capătul cozii, pentru a străpunge pielea și a injecta venin (ca o otravă). De obicei fac acest lucru în autoapărare. Înțepăturile sunt mai dureroase decât mușcăturile.

Insectele care pot înțepa sunt:

Albine: Aceste insecte se hrănesc cu polenul florilor. Există mii de tipuri diferite de albine și pot avea multe culori diferite. Cel mai cunoscut fel este albina simplă de casă. Aceste albine construiesc cuiburi din ceară în copaci bătrâni și stupi artificiali. Ei colectează nectar și polen din flori, apoi îl transformă în miere pentru hrană.

Viespi: Deși sunt strâns legate de albine, viespile arată diferit. Sunt mai netede și au corpuri mai slabe. Viespile mănâncă alte insecte, păianjeni sau hrană pentru oameni (de aceea își fac apariția adesea la picnic). Cuiburile lor sunt de hârtie și sunt făcute din fibre de lemn mestecate.

Furnici: Aceste insecte mici pot fi maro, negre sau roșii. Unele au aripi, altele sunt obișnuite. Unele furnici pot înțepa, cum ar fi furnica de foc. Furnicile de foc sunt mici și maro-roșcatice și trăiesc în cuiburi subterane, scrie kidshealth.org.

Înțepăturile de albine, viespe și furnici la copii. Care sunt semnele înțepăturilor de insecte?

– pielea se va simți fierbinte
– apare mancarimea
– zona afectată arăta ca o umflătură roșie înconjurată de piele albă. Acest lucru se limpezește de obicei în câteva ore, dar uneori umflarea poate dura câteva zile.

Viespile și multe albine pot înțepa de mai multe ori, deoarece își pot scoate acul fără să se rănească. Albinele au cârlige speciale de înțepat care îl țin în piele după ce înțeapă pe cineva. Acul este smuls din corpul albinei în timp ce aceasta încearcă să zboare. Drept urmare, albina moare după înțepătură.

O persoană care este înțepată de o furnică de foc va simți o durere ascuțită și arsură. Cineva care calcă pe o movilă de furnici de foc va primi o mulțime de înțepături deodată, deoarece furnicile sunt deranjate din mușuroi. Fiecare înțepătură se va transforma într-o veziculă albă.

Vindecarea unei înțepături de albină, viespe sau furnică

Înțepăturile de insecte pot provoca disconfort și durere temporară, dar majoritatea nu duc la probleme grave sau de durată.

Iată cum să gestionați o înțepătură acasă:

– Dacă o albină a lăsat în urmă acul său, încercați să îl îndepărtați cât mai repede posibil folosind o mișcare de răzuire, fără a ciupi sacul cu venin la capăt.
– Spălați zona cu grijă cu apă și săpun. Faceți acest lucru de două până la trei ori pe zi până când pielea se vindecă.
– Aplicați o pungă de gheață învelită într-o cârpă sau o cârpă rece și umedă pentru câteva minute.
– Dați acetaminofen sau ibuprofen pentru durere.
– Pentru mâncărime, dați un antihistaminic oral fără prescripție medicală dacă pediatrul copilului dumneavoastră spune că este în regulă. Urmați instrucțiunile de pe pachet pentru vârsta și greutatea copilului dumneavoastră. De asemenea, puteți aplica o cremă cu corticosteroizi sau o loțiune de calamină în zona înțepăturii, scrie kidshealth.org.

Înțepăturile de albine, viespe și furnici la copii. Mergeți de urgență la medic dacă:

– Copilul tău are o înțepătură oriunde în zona gurii. Obțineți imediat îngrijiri medicale, deoarece poate provoca rapid umflături severe care pot bloca căile respiratorii.
– Observați o erupție mare sau umflare a pielii în jurul locului înțepăturii sau dacă umflarea sau durerea durează mai mult de 3 zile, ceea ce ar putea fi semne ale unei infecții.
– Utilizați un auto-injector de epinefrină dacă este disponibil și sunați la 112 dacă observați semne de reacție alergică gravă sau care poate pune viața în pericol, cum ar fi:

1. respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație
2. senzația de uscăciune în gât sau în piept
3. buzele, limba sau fața umflate
4. amețeli sau leșin
5. greață sau vărsături

Ce altceva ar trebui să știe părinții?

Părinții ar trebui să cunoască semnele unei infecții sau reacții alergice și când să ofere îngrijiri medicale. Dacă copilul dumneavoastră are antecedente de probleme cu înțepăturile de insecte, spuneți asistentelor și medicilor, astfel încât să știe ce să facă.

Dacă cel mic a avut o reacție alergică la o înțepătură de albină sau viespe în trecut, discutați cu medicul despre o rețetă pentru un auto-injector de epinefrină.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână