Inchisoare pentru parintii care isi bat copiii! Noua lege prevede pedepse dure pentru adultii care folosesc violenta in educarea copiilor | Demamici.ro

Urecheatul, palmuirea sau amenintarea copiilor au devenit ilegale in Franta. O noua lege adoptata de Parlament abroga un articol din Codul Civil potrivit caruia parintii care aplicau pedepse mai dure copiilor lor erau iertati.

Prevederea din Codul Civil era veche de 200 de ani, iar politicienii au decis sa treaca in ilegalitate corectiile fizice aplicate minorilor. Astfel se face ca orice tip de violenta, in scop educativ, a fost interzisa.

Aici sunt incluse palmele, ciupiturile, muscaturile, dar si tipurile de violenta verbala precum insultele sau tipetele. De asemenea, legea din Franta prevede ca parintii nu au voie sa sperie copilul, sa-l ameninte sau sa-si lase bebelusul sa planga perioade indelungate de timp, fara a-l alina.

Pana ca aceasta lege sa fie adoptata, parintii care isi educau copiii prin intermediul violentei obisnuiau sa invoce in instanta un articol din Codul Civil din 1804 care admitea „dreptul de a-l corecta fizic” pe cel mic.

„Esenţa acestei legi, justificarea ei, ceea ce trebuie să scoată în evidenţă este revelaţia că violenţa nu este niciodată răspunsul. (…) A fi părinte este extrem de dificil. Violenţa este adesea sinonimă cu slăbiciunea şi eşecul, pentru că nu avem răbdarea, pentru că nu ne găsim cuvintele,” a declarat Olivier Paccaud – senator francez.

Statisticile arata ca, in Franta, 85% dintre parinti au recunoscut ca si-au mai palmuit copiii. Jumatate din francezi au admis ca le-au aplicat copiilor corectii fizice inainte de implinirea varstei de 2 ani.

In Codul Civil va fi stipulat faptul ca „autoritatea parentală se exersează fără violenţe fizice sau psihologice”. Acest lucru va fi adus la cunostinta, la primarie, cuplurilor care se casatoresc, dar va fi trecut si in carnetul de sanatate al copilului.

Parintii care vor folosi in continuare violenta in educarea copiilor risca pana la 20 de ani de inchisoare.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână