Totul despre deshidratarea la copii. Cum se recunoaste si cum se trateaza | Demamici.ro

Din pacate, bebelusii pierd extrem de usor apa si mineralele din organism, de aceea se deshidrateaza mult mai usor decat adultii. In acest caz, parintii trebuie sa invete cand apare deshidratarea si ce se poate face in astfel de situatii.

Deshidratarea apare atunci cand apa si mineralele se pierd foarte usor, iar bebelusul nu consuma lichide suficiente pentru a putea compensa lipsa lor.

Deshidratarea apare atunci cand bebelusul transpira in exces, când are diaree sau vomita, cand ii sunt administrate medicamente diuretice si cand sufera de anumite afectiuni, precum diabetul zaharat.

Sugarii nu pot spune atunci cand le este sete, iar astfel deshidratarea este frecventa. Este vital ca parintii sa recunoasca semnele acestei probleme.

Semnele deshidratarii la copii

Starea de apatie este primul si cel mai important semn de deshidratare la copii. In acest sens, dificultatea de a se trezi, gemetele, lipsa reactiilor si respiratia alerta sunt primele indicii care arata ca cel mic este deshidratat.

Aceste semne apar la formele usoare de deshidratare, insa cand situatia este grava bebelusul are stare de agitatie continua, gura uscata, iar bataile inimii sunt foarte rapide.

Copilul poate sa fie apatic sau foarte agitat, iar pielea devine rece, lipsindu-i flexibilitatea. Atunci cand deshidratarea nu este mare, se ofera copilului lichide pentru a le compensa pe cele care s-au pierdut sau chiar saruri de rehidratare special concepute pentru bebelusi, care se gasesc in farmacii.

Insa, cand deshidratarea a aparut ca urmare a temperaturilor ridicate la care a fost expus, este bine sa i se faca baie si sa i se ofere lichide. Daca bebelusul prezinta simptome specifice deshidratarii severe trebuie dus de urgenta la medic sau chemata ambulanta.

Cea mai buna si sigura metoda pentru a preveni deshidratarea este alaptarea, insa trebuie avut la la indemana si saruri de rehidratare daca cel mic are diaree sau vomita.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână