Știri

Hunedoara: Un copil de 1 an și 10 luni a murit după ce mama l-a scăpat de la etajul patru. Cu o zi în urmă, un alt copil de nici 2 ani, din Petroșani, căzuse de la fereastră | Demamici.ro

Hunedoara: Un copil de 1 an și 10 luni a murit după ce mama l-a scăpat de la etajul patru. Cu o zi în urmă, un alt copil de nici 2 ani, din Petroșani, căzuse de la fereastră. Două episoade tragice s-au petrecut în două orașe din România, în nici 24 de ore.

O mamă din Orăștie, județul Hunedoara, și-a privit copilul de 1 an și 10 luni cum își dă ultima suflare, după ce micuțul a căzut în gol de la etajul patru al blocului. Din primele informații dezvăluite de polițiști, mama și-ar fi scăpat copilul accidental, de la etajul patru al locuinței lor.

Băiețelul în vârstă de 1 an și 10 luni a supraviețuit impactului, însă leziunile suferite i-au agravat imediat starea. Deși a fost transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Orăștie, copilul nu a supraviețuit, iar medicii s-au văzut nevoiți să pronunțe decesul.

„La faţa locului a fost trimisă o ambulanţă cu asistent care găseşte minorul în stop cardiorespirator, cu multiple leziuni grave la nivelul capului. Este preluat cu manevre de resuscitare în curs şi transportat de urgenţă la spitalul Orăştie, unde se continuă resuscitarea pentru încă aproximativ o oră, când, din păcate se declară decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu, potrivit observatornews.ro.

Un copil de 1 an și 3 luni a căzut de la fereastră, în Petroșani

Tragedia vine la scurt timp după ce alt copil, de vârstă apropiată, a căzut tot de la etajul patru al locuinței, în orașul Petroșani. O clipă de neatenție a părinților a fost suficientă pentru copilul de 1 an și 3 luni care s-a furișat la fereastra deschisă.

Din fericire, copilul a supraviețuit, iar acum se află în grija medicilor. Se pare că o copertină ar fi atenuat căderea copilului, oferindu-i astfel mai multe șanse de supraviețuire.

Părinții micuțului sunt în stare de șoc și își doresc să dea timpul înapoi

„La geam se mai urca pe măsuţa lui şi chiar o luasem de acolo astăzi şi chiar spuneam că trebuie să facem ceva. Îi curăţam măsuţa, să îl pun la masă. Efectiv eram lângă el. A fost o fracţiune de secundă. Aş vrea să dau timpul înapoi”, a declarat mama copilului.

Din declarațiile părinților, copilul s-ar fi urcat pe o mașinuță electrică și, într-un moment de neatenție, ar fi alunecat de la fereastra care era deschisă.

„S-a urcat pe o maşinuţă electrică. Niciodată nu s-a urcat la geam. Eram la un metru de el, doar că eram după colţ, atât. Şi eu eram dincolo în cameră, că a fost cu mine, s-a jucat cu mine”, a mai spus tatăl din fața spitalului.

La sosirea salvatorilor, biețelul avea semne vitale și a fost transportat la UPU Petroșani.

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră

Probabil de multe ori ți-a trecut prin minte scenariul negru în care copilul ar fi deschis geamul sau ușa termopan și s-ar fi prăbușit în gol de la zeci de metri. Din nefericire, aceste scenarii sunt reale, iar multe familii au trecut prin adevărate drame pentru că nu au luat în considerare opțiunea montării unui sistem de protecție pentru geamurile/ ușile de termopan.

Una dintre cele mai comune variante de protecție o constituie montarea unui mâner cu cheie. Acesta este potrivit pentru orice ușă sau fereastră termopan de pvc nouă sau deja montată, fără să aibă vreo importanță profilul din care sunt confecționate (Ferestre Rehau, Ferestre Salamander,etc).

Mânerul se poate bloca într-o anumită poziție: închis sau oscilobatant și se poate debloca numai prin folosirea cheii. Costul aproximativ pentru un astfel de sistem este cuprins între 25 și 50 RON, prețurile variind în funcție de model, de producător sau distribuitor. Continuarea articolului AICI!

Vezi și: Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră | Demamici.ro

Vezi si: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro

Vezi si: Un baietel de 1 an si 11 luni s-a inecat cu o aluna care apoi i-a ajuns in plaman! Mama trage un semnal de alarma | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni