Știri interne

Greva generală din învățământ continuă. Un nou marș al profesorilor va avea loc marți | Demamici.ro

Greva generală din învățământ continuă. Un nou marș al profesorilor va avea loc marți. Sindicatele din educație au anunțat desfășurarea unui nou marș săptămâna viitoare, marți (n.r. – 30.05.2023), începând cu orele 11:00, de la Guvern spre Palatul Cotroceni.

George Purcaru, vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI): „Marți, la Cotroceni, dragi colegi, vom avea un nou marș de protest. De la Palatul Victoriei până la Cotroceni. Până atunci, greva continuă”, a fost anunțul făcut în timpul protestului de astăzi 25.05.2023.

Simion Hănescu, președintele FSLI, pentru edupedu.ro: „Depinde de oameni, să reziste, noi nu putem fi cumpărați, nu cedăm pentru nimic”.

Protestul de astăzi, 25.05.2023, a adunat în fața Palatului Victoria peste 15.000 de cadre didactice care au protestat pentru mărirea salariilor. Vorbim despre prima grevă generală a profesorilor din România din ultimii 18 ani.

Greva generală în învățământ, pe termen nelimitat, a început din 22 mai

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au anunțat intrarea în grevă generală începând cu 22 mai.

„Conform legii, greva se face la locul de muncă. Dar e bine, recomandat, ca elevii să stea acasă, sunt mai mari riscurile dacă nu va avea cine să stea cu ei. Profesorii nu trebuie să supravegheze copiii, pot să stea și în cancelarie”, au comunicat sindicaliștii în conferința de presă comună din 16 mai.

Greva generală a fost votată în urma unui referendum făcut în rândul profesorilor din țară. Rezultatele de peste 70 de procente (73,23%) au determinat punerea în aplicare a intenției și intrarea în grevă generală începând cu data de 22 mai. Citește articolul în întregime aici!

Sursa FOTO: captură din video postat de edupedu.ro

Vezi și: Grevă generală în învățământ, pe termen nelimitat, din 22 mai VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Înscrierea în clasa pregătitoare 2023 – 2024. Precizări cu privire la activitatea de evaluare a dezvoltării copiilor în vederea înscrierii în clasa pregătitoare | Demamici.ro

Vezi și: Înscrierea copiilor la școală în 2023 – 2024. Tot ce trebuie să știe părinții despre depunerea dosarelor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

2 săptămâni