Știri interne

Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit prinsă sub dărâmături la Mariupol: „Un obuz al rușilor a lovit casa” | Demamici.ro

Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit prinsă sub dărâmături la Mariupol: „Un obuz al rușilor a lovit casa.” Gimnasta Katya Dyachenko a murit la vârsta de doar 11 ani. Pentru micuța gimnastă, drumul spre glorie s-a oprit sub dărâmăturile casei din Mariupol în care se afla, atunci când militarii ruși au bombardat clădirea.

Mariupol este cel mai afectat oraș ucrainean de la începutul războiului, iar Katya încă nu părăsise orașul.
Vestea morții sale a îndoliat întreaga lume a gimnasticii din Ucraina. Antrenoarea fetei, Anastasia Meshchanenkova, a fost cea care a confirmat decesul.

„Sincere condoleanțe familiei. Nu este nimic mai rău decât moartea copiilor… Nu vom ierta niciodată asta! Ucigașii de copii vor arde în iad!”, a transmis antrenoarea Katyei, Anastasia Meshchanenkova, potrivit thesun.co.uk.

Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit prinsă sub dărâmături la Mariupol

Primăria orașului Mariupol și-a prezentat condoleanțele prin intermediul Telegram:

Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit sub dărâmături la Mariupol. Un obuz al ruşilor a lovit casa în care se afla fata în acel moment. Sincere condoleanţe familiei”.

Moartea gimnastei Katya Dyachenko a stârnit și mai tare revolta celor care de o lună de zile trăiesc sub oroarea războiului.


0

„Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit în urma bombardamentelor rusești asupra Mariupolului. Câți copii ucraineni mai trebuie să moară pentru ca Ucraina să primească în sfârșit sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă? Cât timp copiii noștri vor fi scuturile care protejează UE / NATO?”, a transmis și jurnalista Olka Tokariuk, pe Twitter.

Modul tragic în care a sfârșit micuța gimnastă i-a întristat pe toți cei din breaslă și au apărut reacții inclusiv din partea Federației de Gimnastică Ritmică din Bulgaria.

„Nu îmi vine să cred… colegii noştri din Ucraina ne-au împărtăşit această tragedie groaznică. Acest copil minunat este deja un înger. Nu pot să cred că trăim într-o lume atât de crudă”.

La exact o lună de la izbucnirea războiului în Ucraina, bilanțul este cu adevărat tragic. Cel puțin 120 de copii și-au pierdut viețile în urma atacurilor lansate de armata rusească.

Vezi și: O tânără din Bucha a născut acasă în timpul bombardamentelor, fără medic, fără electricitate și fără apă | Demamici.ro

Vezi și: Copiii români, născuti din mame surogat, blocați în Ucraina din cauza războiului | Demamici.ro

Vezi și: Un medic din Kiev aduce pe lume bebeluși într-un buncăr. Povestea lui este impresionantă | Demamici.ro

Vezi și: Mariana, gravida rănită în maternitatea din Mariupol, a născut o fetiță sănătoasă: „Sunt bine, dar este frig și bombardamentele nu se opresc!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

12 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni