Știri externe

Gemenii prematuri din Marea Britanie, născuți la 22 de săptămâni, au fost externați! „La naștere erau de dimensiunea unui baton de ciocolată” | Demamici.ro

Gemenii prematuri din Marea Britanie, născuți la 22 de săptămâni, au fost externați! Gemenii din Marea Britanie, născuți la doar 22 de săptămâni de sarcină, sunt considerați a fi cei mai mici bebeluși din țară, care s-au născut prematur și au supraviețuit.

Harley și Harry Crane au venit pe lume la 22 de săptămâni și 5 zile de sarcină, la Centrul Medical Queens din Nottingham. După cinci luni petrecute sub supravegherea medicilor, Harry a fost externat și a ajuns acasă, alături de familie și de surioara lui. Micuța Harley a stat și ea 140 de zile la Terapie Intensivă.

Gemenii prematuri din Marea Britanie, născuți la 22 de săptămâni, au fost externați!

„A trecut atât de mult timp și chiar dacă a fost o călătorie care ne-a dus pe multe culmi ale disperării, suntem recunoscători că ne aflăm cu toții aici. Acum 140 de zile nu ne-am fi gândit că vom trăi cu adevărat acest moment”, a povestit tatăl gemenilor, Steve Crane.

„Medicii, asistentele și toți cei din spital care ne-au ajutat au avut rolul lor astfel încât acest moment pe care îl trăim azi să devină o realitate. Ne-a fost greu să ne luăm rămas bun de la ei, dar totodată sperăm să nu mai fie nevoie să îi mai vedem”, a povestit mămica, Jade Crane, potrivit BBC.

Gemenii prematuri din Marea Britanie, născuți la 22 de săptămâni, au fost externați! Bebelușii erau de dimensiunea unui baton de ciocolată când au venit pe lume

În ziua în care au venit pe lume, Harry și Harley cântăreau fiecare aproximativ 500 de grame. Erau de dimensiunea unui baton de ciocolată, potrivit descrierii făcută de medici. Inițial, se așteptau ca doar unul din copii să supraviețuiască. Părinții, însă, i-au numit „micuții războinici”, încă din primele clipe ale vieții lor. Și așa au rămas.

„Am așteptat atât de mult timp această clipă. E cu adevărat emoționant”, au mai spus părinții, în ziua în care și-au externat și băiețelul.

Cuplul și-a petrecut 11 ani încercând să aibă un copil și au cheltuit 50.000 de lire sterline pe tratamente de fertilitate.

Din clipa în care au venit pe lume, gemenii lor au suferit șase operații, 25 de transfuzii de sânge și au avut parte, pe rând, de septicemie, probleme cu ochii, creierul și sângerări pulmonare.
Medicii au avertizat că din cauza acestor probleme survenite la naștere, copiii ar putea să se confrunte și cu probleme în dezvoltarea lor, pe viitor. Iar din acest motiv, vor trebui să fie mai precauți.
Pentru cei doi părinți tot ce contează este miracolul pe care au ajuns să îl trăiască și faptul că au putut să-și ia gemenii acasă și să-și întregească familia.

Vezi și: Momentul miraculos în care micuții gemeni prematuri se țin de mână în timp ce luptă să trăiască | Demamici.ro

Vezi si: Fetițe gemene, născute prematur, se îmbrățișează la prima întâlnire după ieșirea din burtică | Demamici.ro

Vezi si: Naștere naturală prematură după cezariană într-un spital de stat din Belgia. Oana povestește: „M-am ridicat în picioare după o oră și am plâns de fericire” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

16 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni