Recomandări

Garnier România sprijină tinerii interesați de educația de mediu. Eforturi comune pentru o planetă mai curată | Demamici.ro

Garnier România sprijină tinerii interesați de educația de mediu. Poluarea mediului are un impact sever asupra sănătății și calității vieților noastre. Agenția Europeană de Mediu publică periodic diverse evaluări cu privire la efectele poluării. În jur de 300.000 de oameni își pierd viața prematur, doar în Europa, în fiecare an, din cauza expunerii la un singur poluant atmosferic – particulele fine de materie (1). Eforturile făcute pentru protejarea mediului, în ultimele decenii, au dus la îmbunătățirea calității aerului, însă și mai multe decese premature ar putea fi evitate dacă informația ar fi mai bine diseminată și din ce în ce mai mulți oameni s-ar alătura eforturilor de a reduce poluarea.

Multe asociații din România depun un efort constant pentru ridicarea nivelului de conștientizare al populației cu privire la efectele poluării.

Garnier România sprijină tinerii interesați de educația de mediu. Eforturi comune pentru o planetă mai curată

Asociația „Viitor Plus”, spre exemplu, a inițiat proiectul educațional „Eco Provocarea”, un concurs național de educație de mediu pentru elevii și profesorii din școlile generale și licee, precum și pentru studenții din asociațiile de profil din întreaga țară. A trecut mai bine de un deceniu de când această inițiativă onorabilă a prins contur, mai bine de 10 ani de când cei interesați de viitor pun umărul pentru a avea o planetă mai curată.

„Eco Provocarea” nu este doar un program de protecție a mediului, ci și unul de dezvoltare personală. Elevii și profesorii se implică activ în activități de reciclare, igienizare, plantare, târguri de economie circulară, dar și sesiuni nonformale educaționale pentru mediu (ateliere, campanii de conștientizare, webinarii de instruire).

Când un brand global sprijină eforturile pentru sustenabilitate ale unei asociații, rezultatele nu pot fi decât lăudabile. În primăvara lui 2022, Garnier România s-a implicat pe plan local, alături de Asociația „Viitor Plus”, în proiectul educațional „Eco Provocarea”.

Campania a fost ca o gură de aer prospăt pentru mediul sufocat de gunoaie. Aproximativ 151.000 kg de deșeuri au fost reciclate corect, în jur de 1600 de saci de deșeuri nebiodegradabile au fost colectați din mediu și aproximativ 53.000 de puieți au fost plantați. Eforturile comune au fost demarate din interes, grijă pentru mediu, implicare și dorința unui viitor mai sustenabil.

Garnier, eforturi pentru o frumusețe sustenabilă accesibilă

Garnier își propune să devină primul brand natural cu adevărat sustenabil de pe piața mass-market și nu doar prin vorbe, ci prin fapte concrete. Toate produsele Garnier, din întreaga lume, sunt marcate cu simbolul programului „Leaping Bunny” al organizației „Cruelty Free International”, fapt ce oferă consumatorilor certitudinea că produsele nu au fost testate pe animale și respectă practicile cruelty-free.

Mai mult decât atât, în 2020, Garnier a lansat „Green Beauty: Angajamentele Garnier pentru Sustenabilitate”, o abordare 360 în materie de sustenabilitate, care a condus la transformarea fiecărei etape din lanțul valoric și la reducerea drastică a impactul brandului asupra mediului înconjurător.

Angajamentele Garnier pentru sustenabilitate:

  • Mai multă aprovizionare responsabilă cu ingrediente. Prin programul de Aprovizionare Responsabilă, Garnier a susținut 670 de comunități ce se confruntă cu provocări sociale sau financiare să acceseze locuri de muncă și venituri echitabile.
  • Mai multe ingrediente și formule sustenabile. În 2019, formulele pentru îngrijirea părului au atins în medie 91% biodegradabilitate.
  • Mai multe ambalaje reciclate & reciclabile. În 2019, datorită utilizării plasticlui reciclat, brandul a salvat 3670 tone de plastic virgin. Până la finalul anului 2020, gama „Fructis” va avea în Europa și SUA recipiente din 100% plastic reciclat. Până în 2025, Garnier își propune ca toate ambalajele să fie făcute din 100% plastic reciclat și 100% reciclabile, reîncărcabile sau reutilizabile.
  • Mai multă energie regenerabilă. Din 2005, fabricile și centrele Garnier de distribuție au redus consumul de apă cu 45% și emisiile de CO2 cu 72%. Până în 2025 își propun ca spațiile industriale să fie neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon.
  • Mai multe acțiuni împotriva poluării cu plastic. Garnier a încheiat un parteneriat cu Ocean Conservancy, pentru a lupta împotriva polării cu plastic a oceanelor, mobilizând 355 de angajați pentru Ziua Inernațională a Țărmurilor.

Surse:

(1) – https://www.eea.europa.eu/ro/articles/sanatatea-in-centrul-atentiei-reducerea

Vezi și: L’Oréal România lansează MIXA, brandul expert în îngrijirea pielii sensibile, de aproape 100 de ani | Demamici.ro

Vezi și: Cum îngrijești pielea ta și a bebelușului în sezonul rece? Sfaturi utile pentru o protecție eficientă VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni