Fularul peste gura, pericol de imbolnavire | Demamici.ro

Iarna e vazuta ca un fel de Bau-Bau de unele mamici. Cand da frigul isi tin copiii in case sau cand sunt nevoite sa-i scoata afara ii infofolesc atat de mult incat micutii abia reusesc sa se mai miste. Doar cu ochisorii la vedere, mogaldetele par sa ceara ajutor.

Ei bine, ajutorul vine de la specialistii in domeniu, de la cadrele medicale care vorbesc despre cat de nociv este obiceiul parintilor de a imbraca copiii mult prea gros si mai ales de a le acoperi gura cu fularul. In sezonul de iarna, copiii trebuie imbracati corespunzator si anume cu haine din materiale organice care sa permita pielii sa respire si cu geaca sau combinezon.

Capul va fi acoperit cu o caciula, iar gatul de fular. Fularul nu trebuie sa acopere gura copilului intrucat aerul cald expirat de micut va intra in contact cu aerul rece de afara, iar materialul se va umezi.

Astfel se creeaza mediul perfect pentru dezvoltarea virusilor si a bacteriilor atat de periculoase pentru sanatatea copilului. Bacteriile pot provoca infectii in gat sau se pot inmulti si afecta laringele, faringele, amigdalele sau chiar plamanii.

Umezeala nu se refera la faptul ca fularul poate fi stors de apa. Chiar daca vi se pare uscat la atingere, vaporii de apa si saliva se imbiba in tesatura spre deliciul microorganismelor care se cuibaresc acolo si se inmultesc neincetat.

Mai mult decat atat, aburul amestecat cu saliva plina de bacterii din gura formeaza mediul ideal pentru microbii care afecteaza pielea provocand bubite si cosuri. Tocmai din dorinta de a-i proteja prea mult, parintii pot sa creasca sansele de imbolnavire ale micutilor.

Temutul „rosu in gat” de care se feresc cei mai multi parinti nu se face de la aerul rece cu care copilul ia contact afara. Inflamarea se produce din cauza unui virus sau a unui microb netratat care se reactiveaza la rece.

Citeste si:

BEBELUSUL NU TREBUIE SA POARTE CACIULA IN INTERIOR. ARGUMENTE | DEMAMICI.RO

JOACA IN ZAPADA, MITURI! COPILUL RACESTE DE LA FRIG SAU DACA MANANCA ZAPADA? | DEMAMICI.RO

RACEALA SAU CEVA MAI GRAV? LA CE SIMPTOME TREBUIE SA FII ATENT SI CAND TREBUIE SA DUCI COPILUL LA DOCTOR | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni