Mămici și tătici celebri

Fiica Adrianei Iliescu a împlinit 18 ani! Povestea nașterii Elizei Maria | Demamici.ro

Fiica Adrianei Iliescu a împlinit 18 ani! Au trecut 18 ani de când Adriana Iliescu a adus-o pe lume pe fiica ei. Timpul a „zburat”, iar Eliza Maria a crescut și este o tânără ambițioasă și preocupată de viitorul ei. Unde studiază și ce controverse au apărut după nașterea ei.

Fiica Adrianei Iliescu a împlinit 18 ani!

Supranumită cea mai bătrână mamă din România, Adriana Iliescu are toate motivele să fie mândră de fiica ei, Eliza, care a luat Bacalaureatul cu note mari și urmează Facultatea de Litere.

Nu de puține ori Adriana Iliescu a vorbit despre performanțele școlare ale fiicei ei. Cumva este și de înțeles, de vreme ce ea, în trecut, a fost profesoară, ceea ce înseamnă că s-a ocupat îndeaproape de educația ei.

Ajunsă la 84 de ani, aceasta poate răsufla ușurată, căci Eliza este pe drumul cel bun. Dovadă că unul dintre cele mai importante examene din viața ei, Bacalaureatul, l-a luat cu note foarte mari.

„Eliza face două sau poate chiar trei facultăți”

Fiica mea a luat 9,80 la Limba Română. De asemenea, a obținut alte două note mari, de peste 9.00, fiecare, una la Istorie și alta la celălalt opțional pentru care a decis în cele din urmă să dea examen”, a declarat Adriana Iliescu conform impact.ro.

Fiica Adrianei Iliescu împlinește 18 ani! Așadar, Eliza a obținut la BAC o medie de peste 9,50. Adriana Iliescu a anunțat că fiica ei va face două sau trei facultăți și este convinsă că aceasta se va descurca de minune.

Eliza va face două sau poate chiar trei facultăți, cine știe! Am studiat împreună mai multe variante, însă nu vi le putem spune, fiindcă mai pot apărea schimbări. Cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, a adăugat Adriana Iliescu.

Eliza Maria Iliescu s-a născut pe 16 ianuarie 2005

Adriana Iliescu a devenit mamă pe data de 16 ianuarie, în anul 2005. Eliza i-a adus numai motive de bucurie femeii care i-a dat viață. Tânăra investește mult în educația și în viitor ei.

Fiica Adrianei Iliescu a împlinit 18 ani! Povestea nașterii Elizei MariaPovestea nașterii Elizei Iliescu

Fiica Adrianei Iliescu a împlinit 18 ani! Tânăra a devenit celebră încă din prima zi de viață. Adriana Iliescu a născut la 66 de ani, devenind atunci cea mai în vârstă mamă din lume, detronând-o pe indianca Satybhama Mahapatra care născuse la vârsta de 65 de ani.

Eliza Maria Iliescu nu este copilul biologic al Adrianei Iliescu. Donatorii au rămas anonimi, iar femeia este mamă purtătoare a fetei.

Adriana Iliescu, profesoară de limba română, și-a dorit extrem de mult să aibă copii, motiv pentru care a decis să apeleze la fertilizarea in vitro. Investigațiile inițiale le-a făcut într-o clinică din Italia, însă costurile s-au dovedit prea mari. Așa se face că a apelat la sprijinul medicilor români. Inițial i s-a adresat medicului care a realizat și prima fertilizare in vitro din România, în anul 1995. Este vorba despre prof. dr. Ioan Munteanu de la Maternitatea Bega din Timișoara. Tratamentul inițial a avut drept scop înlăturarea efectelor menopauzei, după care au urmat tratamentele de fertilizare. După 4 ani, Adriana Iliescu a rămas însărcinată pentru prima dată. Din păcate, fătul nu a supraviețuit. Profesoara de română a pierdut sarcina la patru luni. În ciuda eșecului, Adriana Iliescu nu a renunțat la visul său de a deveni mamă.

De această dată, medicul care i-a preluat cazul a fost dr. Bogdan Marinescu, directorul Maternității Giulești. Adrianei Iliescu i-au fost implantați 3 embrioni. La început s-au prins toți trei, însă în săptămâna a zecea de sarcină, unul dintre feți s-a oprit din evoluție.

Adriana Iliescu se pregătea să devină mamă de gemene, două fetițe. Din păcate, una dintre ele nu a supraviețuit. Medicii au fost nevoiți să intervină pentru a salva fetița rămasă în viață. Astfel de face că pe data de 16.01.2005 a venit pe lume Eliza-Maria, un copilaș plăpând care a cântărit la naștere doar 1,4 kg.

Procesul de fertilizare prin care a trecut Adriana Iliescu s-a făcut cu embrioni obținuți din ovocite și spermatozoizi de la donatori anonimi.

„S-a folosit procedura standard de fertilizare in vitro. Tot ce pot să vă spun despre donatori este că sunt tineri și necăsătoriți. Altceva nu se poate afla despre ei. Există o regulă a confidențialității”, a precizat dr. Bogdan Marinescu, conform libertatea.ro în 2005.

Vezi și: Ramona Bădescu, gânduri de mamă la 51 de ani: „Îmi pare rău că Dumnezeu mi l-a dat atât de târziu” | Demamici.ro

Vezi și: Mamă pentru prima oară la 49 de ani: „Oamenii îmi spun că voi muri înainte să apuc să văd etapele importante din viața copilului” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

3 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

3 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

5 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni