Medicii au trimis-o cu fetita nou-nascuta acasa, spunandu-i ca are doar un semn din nastere. Un strain de pe Facebook a descoperit adevarul | Demamici.ro

O mama a dezvaluit cum nou-nascutul ei a fost „diagnosticat” cu o tumoare care ar fi putut cauza orbire prin intermediul unui strain de pe Facebook.

Amanda Dobbins a observat pentru prima oara ca fiica ei, Sophia, avea un semn rosu pe varful nasului cand avea doar cateva zile.

Reasigurata de medici ca este doar un semn din nastere, mama in varsta de 31 de ani a devenit ingrijorata atunci cand pata rosie a inceput sa creasca.

„Semnul din nastere” rosu al unui nou nascut era tumoare

In decurs de cateva zile, pata rosie a facut-o pe Sophia sa arate ca si cum „a avut o galeata de sange aruncata pe fata” si chiar ii acoperea unul dintre ochi.

Disperata, doamna Dobbins, din Cardiff, a postat o fotografie a fiicei sale pe un grup de asistenta parentala, unde un strain i-a spus cu insistenta ca s-o testeze pe Sophia pentru hemangiom.

Hemangiomul este cea mai frecventă tumoră vasculară benignă întâlnită la copil, fiind prezentă la 10% din populaţia infantilă.

Medicii au diagnosticat mai tarziu nou-nascutul cu tumoare. Colectia de vase mici de sange, care se dezvoltasera sub piele, putea duce la orbire daca ochiul era afectat.

Dupa un an de tratament, pata rosie de pe chipul Sophiei aproape a disparut, fiind acum o fetita fericita si sanatoasa de 14 luni.

Vorbind despre starea fiicei sale, doamna Dobbins, tehnician de farmacie, a spus: „Putea cauza niste daune majore.

Din cauza ca s-a dezvoltat atat de rapid si a crescut atat de repede, daca n-am fi dus-o pentru tratament la vremea respectiva, ar fi putut sa-i afecteze complet vederea ochiului drept.

Cred ca am fost foarte norocosi.”

Doamna Dobbins si sotul ei, Neil, au observat mai intai un semn mic pe nasul Sofiei, cand avea intre trei si patru zile de viata.

„Initial, medicii au spus ca este o muscatura de insecta deoarece era de un roz deschis, insa inainte de a pleca din spital a devenit putin mai întunecata, asa ca au spus ca este doar o pata si au lasat lucrurile asa.”

Noii parinti au devenit din ce in ce mai ingrijorati atunci cand semnul a devenit mai mare si mai rosu.

„A trecut de la un roz foarte palid ca sa arate dupa ca si cum cineva a turnat o sticla de sange pe capul ei. A fost foarte umflata,” a spus doamna Dobbins.

Pata i-a acoperit chiar si una dintre pleoape, astfel ca ii era foarte greu sa deschida ochiul. La scurt timp dupa a inceput tratamentul iar acum, dupa un an de zile, problema aproape s-a rezolvat.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni