Fetita de 5 ani, alergica la soare. Micuta nu poate iesi din casa fara un costum special | Demamici.ro

Fetita de 5 ani, alergica la soare. Micuta nu poate iesi din casa fara un costum special. La doar 5 ani, Monroe Mills nu intelege de ce „soarele o uraste”. Fetita, originara din Nambucca Heads este alergica la soare.

Este de ajuns sa petreaca doar cateva minute in bataia directa a razelor solare pentru ca reactiile sa apara. Pete rosii, bube, durere de stomac, greata, oboseala extrema, toate acestea sunt simptome care survin in doar cateva clipe de la expunerea la soare. Pentru a putea iesi afara, micuta este nevoita sa poarte un costum special care ii protejeaza pielea din cap pana in picioare.

Din cauza bolii sale, familia ii spune „micul vampir”. Sarah Mills, mama lui Monroe, a declarat pentru Daily Mail ca alergia fetitei este atat de grava incat expunerea prelungita la soare o poate face sa intre in soc anafilactic.

„Ii este foarte rusine de iritatia ei – imi spune: „mami, nu vreau sa fiu fetita cu bube la scoala.” E constienta ca lumea o fixeaza cu privirea si pune fel de fel de intrebari in momentul in care incepe sa aiba reactii din cauza soarelui. Apoi incearca sa rupa cojile de pe fata si ii spun sa nu faca asta pentru ca isi va inrautati situatia.”

Vezi si: Bebelus de 5 luni, plin de rani in spital dupa ce a facut alergie la leucoplast | Demamici.ro

Fetita de 5 ani, alergica la soare. Micuta nu poate iesi din casa fara un costum special

Potrivit mamei, Monroe este unul din cei doi copii diagnosticati cu alergie grava la soare, din intreaga lume. Fetita nu are doar urticarie solara, ci este alergica si la razele UV. Tocmai aceasta combinatie face ca expunerea la soare sa poata fi mortala in cazul ei.

Cand iese afara, Monroe poarta un costum special creat cu protectie UV care costa in jur de 2200 de dolari. Alergia se poate declansa si daca corpul i se supraincalzeste. Tocmai din acest motiv, parintii lui Monroe se asigura ca in casa nu sunt mai mult de 20 de grade Celsius.

„Doctorii au spus ca este extrem de rar ca un copil sa sufere de aceasta afectiune. Boala apare, de regula, in randul femeilor cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani,” a adaugat Sarah Mills.

Monroe sufera de aceasta boala de la nastere. „Inca din maternitate avea o mica iritatie. Ni s-a spus sa nu ne facem griji. Apoi, dupa ce am ajuns acasa, s-a inrautatit”. A fost nevoie de 2 luni pentru un dignostic si de ani pentru ca familia sa poata construi stilul de viata necesar confortului lui Monroe.

„Cei de la scoala au fost foarte intelegatori si au tras jaluzelele in sala de clasa pentru ca Monroe sa poata participa la ore,” a adaugat mama copilei. Cu timpul, familia fetitei spera sa se gaseasca modalitati prin care reactiile provocate de alergia ei sa fie tinute sub control.

Momentan, stilul de viata necesar pentru confortul lui Monroe este unul foarte costisitor. Fetita este in crestere si are nevoie de costume noi care sunt extrem de scumpe.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână