Fetita de 2 ani, abuzata la o cresa din Piatra Neamt! Inregistrarile audio demonstreaza calvarul prin care au trecut copiii AUDIO | Demamici.ro

Fetita de 2 ani, abuzata la o cresa din Piatra Neamt! La doar 2 ani si 3 luni, o fetita din Piatra Neamt, a fost victima persoanelor care trebuiau sa o ingrijeasca si sa o educe. Micuta, dar si alti copii, au fost supusi unor tratamente ingrozitoare la Cresa Precista din Piatra Neamt, potrivit tvmneamt.ro.

Cosmarul prin care a trecut micuta timp de 2 luni, din septembrie pana in octombrie 2019, a fost demonstrat de inregistrari audio. Parintii s-au ingrijorat foarte tare cand au observat ca fetita avea stari de panica si de agitatie, iar pe parcursul noptii se trezea de mai multe ori plangand.

Copila plangea dupa parinti cand era lasata la cresa, dimineata, si le spunea insistent parintilor sa o ia inapoi acasa. La inceput, acestia au crezut ca este vorba despre acomodare, insa pentru linistea lor au decis sa puna in ghiozdanul fetitei un dispozitiv de inregistrare audio.

Fetita de 2 ani, abuzata la o cresa din Piatra Neamt!

Parintii au ascultat, pe sarite, cele 8 ore de inregistrari, insa nu li s-a parut nimic suspect. Micuta a continuat sa mearga la cresa. Intr-o zi, fetita le-a marturisit parintilor ca doamna Dorina (n.r. – ingrijitoarea Dorina Ciubotaru) a dus-o la baie, a pus-o sa stea cu mainile intinse pe perete si a batut-o.

Dupa marturisirile fetitei, parintii au pus din nou dispozitivul de inregistrare in ghiozdanul ei. Cu toate ca se inregistrasera inca 10 ore de material audio, parintii nu au mai ascultat pe sarite, ci au decis sa asculte cu atentie si primele 8 ore de inregistrari, un total de 18 ore de continut audio.

Acela a fost momentul in care au descoperit ca micuta lor era lasata sa planga ore in sir fara ca cineva sa intervina si ca a fost agresata verbal.

Nici ceilalti copii din grupa nu erau tratati mai bine. Pe inregistrari se aud expresii precum: „Stai pe olita, ca-ti sucesc capul la spate”, „Dă să te schimb ca te-a adus ma-ta nespalata, c…ă la fund, nesimtito!”

Pe aceleasi inregistrari se aude cum un baietel este dus la baie, iar la putin timp se aud zgomote ca si cum ar fi agresat. Se aud cum se izbesc lucruri.

De asemenea, atmosfera de teroare persista pe toata durata zilei. La masa se auzea cum copiii se inecau dupa ce erau fortati sa manance.

Fetita de 2 ani, abuzata la o cresa din Piatra Neamt!

Pe inregistrare se aude cum fetita plange in sala de clasa si este imediat amenintata ca va fi dusa: „in partea cealalta”, adica in dormitor, folosit, se pare, pe post de camera pentru aplicarea pedepselor.

Afland ce se petrece la cresa unde o duceau pe fetita lor, parintii au mers de urgenta acolo si s-au adresat conducerii unitatii. Ingrijitoarea a negat initial acuzatiile, insa pusa fata in fata cu inregistrarea a izbucnit in plans si a recunoscut ce a facut.

Femeia a promis ca isi da demisia cu conditia ca inregistrarea sa nu ajunga la presa pentru ca astfel s-ar pata imaginea institutiei. Dupa ce a auzit inregistrarea, Rotariu Ana Maria, sef Serviciu pentru educatie timpurie anteprescolara, structura din cadrul DAS care coordoneaza cresele, a pus-o pe ingrijitoare sa-si dea demisia pe loc. Femeia s-a conformat.

Parintii fetitei maltratate la Cresa Precista au depus plangere la politie.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână