Fetita a murit la 30 de minute dupa nastere, in spital, desi parea perfect sanatoasa | Demamici.ro

Brendan Maguire si-a tinut fiica la piept pentru prima data. Inima i s-a umplut de bucurie si mandrie. Hollie era exact cum isi imaginase. La doar cateva minute dupa fericirea de a-si intalni micuta, tragedia s-a intamplat.

Corpusorul ei micut a devenit inert si rece. 31 de minute a apucat micuta sa traiasca pana cand infectia a doborat-o. Medicii de la spitalul Royal Victoria din Belfast, nordul Irlandei, au incercat s-o salveze, insa eforturile lor au fost zadarnice. Hollie a contractat streptococul din grupa B, o infectie comuna care afecteaza 1 din 1750 de nou-nascuti.

„Toata lumea a crezut ca Hollie s-a nascut perfect sanatoasa, insa la scurt timp dupa venirea ei pe lume a inceput sa fie letargica, sa respire greu, apoi a murit”, a declarat Brendan pentru Belfast Live.

„A fost ceva total neasteptat. Am trecut prin momente prin care nu credeam ca voi trece vreodata. Pur si simplu nu-mi venea sa cred. Simteam ca totul se petrece ca intr-un vis”.

Sotia lui Brendan, Susan, in varsta de 36 de ani, era infectata cu acest tip de streptococ, insa nu a stiut.

Steptococul de tip B – un pericol pentru viata bebelusilor

Streptococul din grupa B este cea mai comuna cauza a infectiilor care pun in pericol viata nou-nascutilor. Aceasta bacterie poate cauza meningita, pneumonie si chiar septicemie.

In Marea Britanie, gravidele nu sunt testate obligatoriu in vederea depistarii streptococului de tip B. Exista totusi dezbateri cu privire la introducerea obligatorie a acestui test. Una din cinci femei prezinta infectii cauzate de aceasta bacterie.

Streptococul din grupa B poate fi transmis nou-nascutilor prin nasterea vaginala. In cele mai multe dintre cazuri, copilul nu este infectat, insa exista si cazuri cand acest lucru se intampla (cum e si cazul familiei Maguire), iar consecintele sunt devastatoare.

1 din 1750 de nou-nascuti este infectat cu streptococ din grupa B. Unii copii supravietuiesc tratamentului, pe cand altii traiesc, dar raman cu dizabilitati pe termen lung.

„Sotia mea era purtatoare, dar nu stiam”

Brendam: „Nu am stiut ca sotia mea avea bacteria (…). Nu am stiut motivul pentru care Hollie a murit si a trebuit sa asteptam cateva saptamani pana am primit raportul. Banuiam totusi care ar fi fost cauza pentru ca Susan a fost diagnosticata cu streptococ de tip B imediat dupa nastere.

Cu toate ca spitalul nu considera un risc aceasta infectie, credem ca viitorii parinti ar trebui avertizati in legatura cu posibilele riscuri si indrumati sa faca acest test care ar costa in jur de 35 de lire”.

Infectarea cu streptococ B a nou-nascutilor poate fi prevenita prin administrarea de antibiotic intravenos gravidei aflate in travaliu. Prin aceasta metoda, riscul ca bebelusul sa fie infectat scade cu 90%.

Brendan: „Daca streptococul de tip B ajunge in corpul bebelusului are consecinte devastatoare. Il predispune la boli grave precum meningita, sau pneumonia – cazul lui Hollie. Nu va asumati riscurile, faceti testele. 35 de lire pot constitui diferenta dintre viata si moarte.”

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână