Elevii vor primi vouchere de la Primaria Capitalei in valoare de 1.100 de lei pentru aparate dentare | Demamici.ro

Vesti bune pentru elevi, dar si pentru parinti!

Primaria Capitalei a decis sa implementeze un nou proiect pentru acordarea unor vouchere pentru aparate dentare destinate copiilor intre 7 si 16 ani.

Bugetul pentru acest proiect este de aproximativ 2,3 milioane de lei si a fost aprobat in sedinta CGMB.

„Se aproba acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere, in valoare de 1.100 de lei elevilor cu varste intre 7 si 16 ani, cu domiciliul in Municipiul Bucuresti, sau viza de resedinta obtinuta cu cel putin sase luni inaintea depunerii cererii de aplicare in proiectul pentru montarea de aparate ortodontice mobile”, gasim scris in proiectul de hotarare votat in sedinta CGMB de joi.’

Proiectul de 2,3 milioane de lei se numeste „SMILE – Mobile” si si se va derula prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

In trecut, a mai fost un proiect asemanator implementat de Primaria Capitalei numit „Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti”.

Acum, vor avea intaietate elevii care au depus cerere pentru proiectul din 2018, dar care nu au apucat sa beneficieze de un voucher.

„Sanatatea oro-dentala este considerata astazi, pe buna dreptate, un indicator al starii de sanatate generale, avand in vedere ca bolile cavitatii orale au consecinte negative asupra starii de sanatate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale sau reumatismale”, gasim scris in expunerea de motive a proiectului de hotarare care s-a aprobat cu 45 de voturi pentru si o abtinere.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni