Aur pentru Romania la Olimpiada Geniilor. Trei adolescenti din Sibiu au cucerit SUA | Demamici.ro

Liceenii de la Colegiul National „Octavian Goga” din Sibiu au participat la Olimpiada Geniilor, concurs organizat de catre Oswego State University of New York, intre 17 si 22 iunie. Echipa din Romania a obtinut o medalie de aur si una de argint.

Acestia sunt Alexandru Rădac, Daniel Marpozan si Codrin Muntean, toti elevi in clasa a X-a la matematica-informatica si formeaza echipa herotech, care este coordonata de profesoara de fizica Florentina Ilesan, conform Agerpres.

Pe langa robot, acestia au prezentat si un sistem inteligent de economisire a energiei electrice. Robotul pompier creat de ei a reusit sa salveze oamenii dintr-un incendiu, fara sa puna in pericol viata salvatorilor.

Acesta este prevazut cu un brat, care se poate prelungi, cu care pot fi scosi oamenii afectati de un incendiu, fara ca acestia sa infrunte flacarile. Inventia a fost rasplatita cu medalia de aur.

„Scopul nostru este să aducem la lumină creativitatea, inteligenţa şi spiritul de echipă şi în final să ne facem remarcaţi, atât ca echipă, cât şi ca naţiune. Participarea la acest eveniment ar fi o oportunitate de a ne întâlni atât cu tehnologii noi, cât şi cu oamenii importanţi din spatele acestora.

Prezenţa echipei noastre la concurs ar putea aduce o contribuţie semnificativă în ceea ce priveşte dezvoltarea locală a echipamentelor tehnologice, preluând informaţii din această sferă atât de la organizatori, cât şi de la participanţi” au spus cei trei elevi in prezentarea proiectului lor.

In cadrul sectiunii Science-Innovation cei trei au prezentat un sistem inteligent de economisire a energiei electrice, care va controla luminile dintr-o casa, cu ajutorul unei retele de senzori. Inventia a fost premiata cu medalia de argint.

Au creat un sistem inteligent pe baza de bariere in infrarosu, cu ajutorul caruia se controleaza in mod automat luminile dintr-o locuinta si care tine evidenta numarului de persoane din incapere. In Romania, acest proiect a fost premiat de catre o companie din domeniul energiei.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni