Femeia infectata cu COVID-19, care a nascut in timp ce era in coma indusa, si-a strans bebelusul la piept pentru prima data | Demamici.ro

Femeia infectata cu COVID-19, care a nascut in timp ce era in coma indusa, si-a strans bebelusul la piept pentru prima data. Angela Primachenko, medic specializat in boli respiratorii, trebuia sa fie in prima linie in lupta impotriva coronavirusului, insa pe masura ce situatia s-a agravat la nivel mondial, ginecologul care ii urmarea sarcina a sfatuit-o sa stea casa pentru siguranta ei si a bebelusului.

Cu toate ca a intrat in concediu in februarie, cand era in al treilea trimestru, in martie, Angela s-a infectat cu noul coronavirus.

Medicul a ajuns la spitalul in care a fost angajata, Legacy Salmon Creek Medical Center in Vancouver, Washington, cu febra mare. Pentru siguranta ei medicii au conectat-o la un ventilator si i-au indus coma. Era insarcinata in 33 de saptamani.

Femeia infectata cu COVID-19, care a nascut in timp ce era in coma indusa, si-a strans bebelusul la piept

Angela Primachenko a reusit sa invinga virusul, desi in cazul ei boala s-a manifestat foarte agresiv. Mama a doi copii, Angela se considera „un miracol umblator”. Femeia a invins boala si si-a adus pe lume fetita pe care a vazut-o pentru prima data, pe un telefon, la 5 zile dupa ce a nascut-o.

Abia atunci si-a revenit din coma. Dupa 17 zile petrecute in spital, Angela a fost externata, insa nu si-a putut tine fiica la piept pana nu a fost testata de 2 ori nagativ pentru noul coronavirus.

In urma cu o zi, mamica luptatoare a primit acceptul medicilor de a intra in sectia de terapie intensiva neonatala si de a-si tine pentru prima data fetita la piept.

„Nu va pot descrie in cuvinte sentimentul pe care il am tinand-o pe Ava la piept. Ava se descurca extraordinar. Ia in greutate in fiecare zi ca o campioana. Speram ca intr-o saptamana sa o putem lua acasa, alaturi de noi”, a scris Angela Primachenko in dreptul fotografiei emotionante.

Povestea Angelei, spusa de sora ei geamana: „s-a uitat din instinct prima data spre burtica ei, iar burtica… nu mai era”

La data de 1 aprilie, Angela Primachenko a nascut cel de-al doilea ei copil, o fetita perfect sanatoasa care a primit numele Ava. Pe data de 6 aprilie, Angela si-a revenit si a putut sa respire singura.

„A fost cu adevarat un miracol tot ce s-a intamplat”, a povestit sora geamana a Angelei, care a fost alaturi de Angela in toata aceasta grea incercare.

„Angela mi-a povestit momentul in care s-a trezit, s-a uitat din instinct prima data spre burtica ei, iar burtica… nu mai era. Prima data s-a speriat, dar medicii si asistentele i-au facut semn cat sa ii dea de inteles ca „e fetita” si i-au mai spus ca micuta este perfect sanatoasa”, a mai povestit Luiten, sora geamana a Angelei.

Vezi si: Gravida cu coronavirus a nascut in timp ce era in coma indusa. Si-a vazut bebelusul la 5 zile dupa ce l-a adus pe lume | Demamici.ro

Vezi si: O mamica se teme pentru viata sotului si a fetitei de 3 luni, depistati pozitiv: „Mi-e frica!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână