Al doilea caz in lume. Gemene nascute prematur la 22 de saptamani reusesc in mod miraculos sa supravietuiasca | Demamici.ro

Gemene nascute prematur la 22 de saptamani reusesc in mod miraculos sa supravietuiasca. Povestea surorilor Makenzie si Makalya din North Carolina, SUA, a facut inconjurul lumii.

Fetitele care s-au grabit sa vina pe lume la doar 22 de saptamani de sarcina s-au dovedit a fi niste invingatoare.

Makenzie si Makalya au supravietuit, iar medicii considera acest caz ca fiind unul cu adevarat miraculos.

Este a doua pereche de gemeni din lume ca se naste atat de timpuriu si reuseste sa supravietuiasca.

In general, o nastere prematura mai devreme de saptamana 24 de sarcina vine cu decesul bebelusului sau, in cazul in care supravietuieste, cu probleme grave de sanatate si dizabilitati.

Gemenele care si-au dorit sa traiasca mai mult ca orice. Fotografii emotionante de la venirea pe lume

Gemene nascute prematur la 22 de saptamani reusesc in mod miraculos sa supravietuiasca

Tracey Hernandez, mama gemenelor, a povestit pentru metro.co.uk ca nu a primit un prognostic optimist din partea medicilor in momentul in care a intrat in travaliu.

„Mi-au spus ca au 0% sansa de supravietuire. Bebelusii nascuti mai devreme de saptamana 23 de sarcina n-au nicio sansa de supravietuire. Ceea ce le-a salvat a fost faptul ca au venit pe lume respirand singure. In clipa in care le-am auzit cum au inceput sa traga aer in plamani, am respirat usurata. Stiam ca mai au o sansa”, a povestit mama gemenelor.

Vezi si: Embrionul uman de la concepere pana la nastere in 23 de fotografii. Asa creste o viata | Demamici.ro

Desi reuseau sa respire singure, trupul firav al gemenelor inca nu era dezvoltat complet. Pielea lor era inca subtire, iar dimensiunea lor era atat de mica incat puteau sa incapa intr-o palma.

Nasterea lor a fost surprinsa prin mai multe fotografii emotionante, care arata inca o data procesul atat de complex si etapele prin care se formeaza viata umana.

Makayla si Makenzie s-au nascut cu 4 luni inainte de termen. Mama lor nu isi explica de ce micutele s-au grabit atat de tare sa vina pe lume, insa se simte recunoscatoare ca au supravietuit.

„Mi-as fi dorit sa mai ramana un pic la mine in burtica, deocamdata nu stim daca nasterea lor prematura va avea repercursiuni in dezvoltarea lor”.

Imediat dupa nastere, la 22 de saptamani si 3 zile, gemenele Makayla si Makenzie au intrat in Cartea Recordurilor ca fiind al doilea caz de gemeni nascuti prematur care au supravietuit.

Pe primul loc se afla gemenii Keeley si Kambry Ewoldt din Iowa, SUA, care s-au nascut la 22 de saptamani si o zi, in noiembrie 2018.

Vezi si: Bebelusi gemeni, nascuti prematur la 23 de saptamani, salvati de neonatologi. Cantareau doar 500 de grame | Demamici.ro

In prezent, gemenele supravietuitoare se afla in continuare in sectia de terapie intensiva neonatala, acolo unde se recupereaza inca din decembrie 2019, atunci cand au venit pe lume.

Starea lor este inca vulnerabila, insa parintii fetelor sunt in continuare optimisti si spera ca in curand sa se intoarca acasa alaturi de micutele Makayla si Makenzie.

Vezi si: Bebelusi gemeni, nascuti prematur la 23 de saptamani, salvati de neonatologi. Cantareau doar 500 de grame | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni