Eroare medicală fatală. Un bebeluș a murit după ce medicii i-au administrat „gazul râsului” în loc de oxigen | Demamici.ro

Eroare medicală fatală. Un bebeluș a murit după ce medicii i-au administrat „gazul râsului” în loc de oxigen. Sfârșit tragic pentru un nou-născut, victimă a unui caz grav de malpraxis.

Incidentul s-a petrecut la o maternitate din Australia, acolo unde o mamă a fost programată pentru o cezariană de urgență, după ce cadrele medicale au constatat că bătăile de inimă ale copilului se aud destul de slab.

Deși inițial bebelușul a fost adus pe lume în siguranță, el a murit aproximativ o oră mai târziu, din cauza unei erori medicale fatale.

Medicii au vrut să îl cupleze pe nou-născut la un ventilator cu oxigen, care să-l ajute să respire mai bine, însă aceștia au confundat oxigenul cu un ventilator cu protoxid de azot, cunoscut ca „gazul râsului”.

Copilul nu a mai avut nicio șansă și a murit imediat, în timp ce mama lui aștepta în salon cu sufletul la gură clipa în care avea să-l țină în brațe.

Când și-au dat seama de eroarea medicală comisă a fost prea târziu. Medicii nu l-au mai putut salva.

Eroare medicală fatală. Un bebeluș a murit după ce medicii i-au administrat „gazul râsului” în loc de oxigen

Până la ora 12:50, aceeași zi, nou-născutul a fost declarat mort. „Vin acasă şi mă uit la o cameră goală, fără copil”, a mărturisit Sonya, mama copilului. „Am intrat în spital cu mâinile goale gândindu-mă că-mi voi ţine nou-născutul în braţe, dar nu a fost aşa”, a mai spus femeia, cuprinsă de durere.

Din primele informații, medicii au decis să îi administreze bebelușului oxigen ventilat mecanic după ce au observat că avea probleme cu respirația din cauza cordonului ombilical care i se înfăşurase strâns în jurul gâtului, în uter.

Vezi si: Fetiță nou-născută, tăiată pe cap în timpul nașterii prin cezariană, în Drobeta Turnu Severin VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: O fetita nou-nascuta s-a ales cu o cicatrice dupa ce doctorii i-au taiat accidental fata in timpul cezarienei

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni