Emotii la vaccin? Cum sa-ti faci copilul sa treaca prin aceasta experienta mai usor | Demamici.ro

Cum linistesti un copil in timpul unui vaccin dar si dupa acesta. Nu este obligatoriu ca vaccinul sa doara, iar disconfortul de dupa poate sa fie diminuat foarte usor.

Nu este usor sa-ti vezi copilul plangand din cauza vaccinului, iar administrarea acestuia poate sa fie o experienta dificila.

Exista solutii pentru a reduce nivelul de perceptie a durerii si pentru a calma copilul.

Pentru bebelusii mai mici de cinci luni sunt mici gesturi care ajuta la linistire. Unii se linistesc daca sunt infasati intr-o paturica, iar altii daca sunt asezati pe o parte sau pe burtica.

Alti bebelusi se linsitesc cand aud sunetul „shhh,” iar altii cand sunt leganati. Un alt lucru important care are rolul de a-i linisti este suptul (san, biberon sau suzeta). Asadar, ii puteti oferi micutului suzeta sau il puteti pune la san imediat dupa vaccin. Astfel se va simti in siguranta si se va linisti mai usor, la pieptul mamei.

Cum linistesti un copil in timpul unui vaccin, dar si dupa acesta

In cazul bebelusilor si al copiilor mai mari aceste trucuri nu sunt utile. Este foarte importanta legatura pe care doctorul o stabileste cu ei inca de la intrarea in cabinet. Un cadru medical prietenos, care stie sa le vorbeasca, sa se apropie de ei si sa le castige increderea, va face experienta mult mai usor de indurat pentru micut.

Parintii pot incerca sa vorbeasca cu copilasii in timpul vaccinului, sa-i tina in brate sau sa le distraga atentia cu o jucarie.

Sunt si creme speciale care se pot aplica in zona vaccinului, anesteziind astfel pielea pentru a nu mai simti durere, insa trebuie aplicata cu o ora inainte de vaccin.

Dupa vaccin, zona se va inrosi si va deveni calda, ceea ce este perfect normal, dar se pot aplica cuburi de gheata sau comprese reci.

Unii copii fac febra dupa vaccin, insa si acest lucru este perfect normal. Aceasta o sa dispara intr-o zi sau doua. Medicul este cel care recomanda antitermicele care trebuie administrate in functie de varsta si greutatea copilului.

Dupa administrarea vaccinului se recomanda evitarea baitei zilnice si scoaterea copilului in spatii aglomerate. In cazul in care apar reactii adverse neprevazute, adresati-va de urgenta medicului. In cazul in care aceste reactii apa noaptea, puteti suna in permanenta la Peditel sau daca lucrurile se agraveaza, puteti merge la camera de garda.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână