O bunica isi alapteaza nepotul. Corpul femeilor e o minune | Demamici.ro

O bunica isi alapteaza nepotul. Corpul femeilor e o minune. O bunica din Vietnam isi alapteaza nepotul. Asta infatiseaza fotografia care a starnit nenumarate controverse in mediul virtual.

Ceea ce nu multa lume cunoaste e faptul ca relactarea (reluarea alaptarii) este o practica comuna in foarte multe culturi. Asadar, exista comunitati in care bunicile care isi alapteaza nepotii nu reprezinta nicidecum o curiozitate sau o anomalie, ci un lucru perfect normal. Mai mult decat atat, bunicile care alapteaza ofera lumii o dovada de dragoste neconditionata.

O bunica isi alapteaza nepotul. Corpul femeilor e o minune

Cum este posibil acest lucru? Productia de lapte matern este despre „cerere” si „oferta”. Sanii pot continua sa produca lapte pe un termen nelimitat atata timp cat exista cerere (cat copilul este pus la san).

Au existat foarte multe intrebari referitoare la modul in care menopauza ar putea influenta producerea de lapte matern. Glandele pituitare au o contributie semnificativa in productia de lapte matern, iar menopauza nu influenteaza activitatea acestora.

Asadar, chiar daca mama sau femeia care isi doreste sa alapteze a intrat la menopauza, ea poate in continuare sa hraneasca copilul.

Povestea bunicii care si-a salvat nepotica de 2 luni, alaptand-o

In urma cu ceva timp, povestea bunicii care i-a salvat viata nepoatei de 2 luni, alaptand-o, a facut inconjurul lumii. Aishei Modu, in varsta de 50 de ani, din Nigeria, s-a trezit responsabila pentru viata nepotelei sale dupa ce mama copilei a murit la nastere, iar tatal a fost rapit.

Intr-una dintre zile, insurgentii au atacat locuinta femeii, iar bunica si-a luat nepotica si a fugit din calea gloantelor. Fara a avea bani pentru alimente, femeia a pus fetita la san. Laptele nu a venit din prima.

Trecusera zeci de ani de cand alaptase, insa bunica nu s-a dat batuta. Micuta ajunsese la 1,9 kg cand femeia a inceput sa produca lapte. A pus-o la san si a reusit sa o alapteze, salvandu-i astfel viata.

Corpul femeii este minunat, iar alaptarea este un proces miraculos. Exista nenumarate cazuri in care mamele adoptive au reusit sa-si alapteze copilasii infiati.

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

11 ore

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

11 ore

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

2 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni