Elena isi trateaza fetita bolnava de autism cu ajutorul delfinilor: „A inceput sa-mi spuna mama!” | Demamici.ro

Elena Dobroiu, in varsta de 39 de ani, din localitatea Balteni, este mama unei fetite de 7 ani, care sufera de autism. Femeia si-a dorit din tot sufletul sa faca tot ce-i sta in putina pentru a-si ajuta fiica si asa a ajuns in Mexic, in Leon, pentru delfinoterapie.

In 2016, Elena a reusit sa-si duca pentru prima data fetita in Mexic, la un centru de recuperare cu ajutorul delfinilor. S-a informat, a citit mult despre efectele acestei terapii alternative la nivelul intregului corp si a facut un imprumut bancar pentru a ajunge in Mexic.

Elena si fiica sa au plecat pe 15 aprilie si s-au intors pe 15 iunie. Nu le-a fost usor. Au stat intr-o casa pe care au inchiriat-o cu 150 de euro pe luna si au mers la delfinoterapie.

In cele 15 minute cat dura sedinta, copilul statea culcat pe spate, in apa sau pe platforma, iar delfinul era ghidat de antrenori sa se apropie de el, astfel incat undele pe care le transmiteau animalele sa ajunga in tot organismul. In total, fetita a facut 40-45 de minute de terapie cat a stat in Leon, iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

„Terapia cu delfini a avut efecte îmbucurătoare. Fetiţa, care până atunci nu vorbea, a început să spună „mama“ şi câteva cuvinte în limba spaniolă, iar toate analizele au fost în parametrii normali”, a declarat Elena pentru adevarul.ro.

Dupa 2 ani, Elena Dobroiu a reusit sa ajunga din nou la centrul de recuperare din Leon unde a fost acceptata ca voluntar, fapt ce a insemnat reducerea costurilor.

„Am plecat pe 30 august şi ne-am întors la începutul lunii decembrie. Am lucrat atât cu fetiţa mea, dar i-am lăsat şi pe alţi terapeuţi să lucreze cu ea, pentru că doream să interacţioneze şi cu alte persoane.

Lucram cu grupuri de copii care veneau pe o perioadă de 5-6 zile sau mai mult. Intram cu copiii în apă. Aveam grijă să fie liniştiţi. Erau copiii cărora le plăcea să le cânţi, altora cărora le vorbeam. Stăteam de vorbă ei pentru ca cele 15 minute să treacă într-un mod cât mai plăcut”, a adaugat mama pentru sursa citata.

Astfel Elena a ajuns sa plateasca pentru o sedinta de delfinoterapie in jur de 160 de lei, in Mexic. Exista posibilitatea de a face acest tip de terapie si in Romania, insa costurile sunt foarte mari. Cu tot cu masa si cazare, o zi de delfinoterapie costa 240 de euro.

Citeste si:

UN BATRAN SI-A DONAT TOTI BANII STRANSI UNUI SPITAL PENTRU A SE CUMPARA INCUBATOARE PENTRU BEBELUSI VIDEO | DEMAMICI.RO

POVESTEA BEBELUSILOR BOLNAVI, ABANDONATI IN SECTIA DE TERAPIE INTENSIVA LA MARIE CURIE. O IMBRATISARE SAU O MANGAIERE INSEAMNA TOTUL PENTRU EI. SI TU LE POTI OFERI IUBIRE, AFLA CUM

PARINTII AU AFLAT CA E BOLNAVIOARA SI AU ABANDONAT-O IN SPITAL. ELENA A DEVENIT MAMA PENTRU MICUTA ALMA: “NU MAI POT SA TRAIESC FARA EA!”| DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână