Mămici și tătici celebri

Ela Crăciun a adoptat doi copii din Kenya, la distanță. Vedeta le plătește școala, ca să aibă șansa unui viitor | Demamici.ro

Ela Crăciun a adoptat doi copii din Kenya, la distanță. Vedeta le plătește școala, ca să aibă șansa unui viitor. Prezentatoarea TV Ela Crăciun a plecat într-o însorită vacanță în Kenya cu soțul, o vacanță care avea să-i schimbe multe perspective asupra vieții.

Mamă dedicată a trei copii, Ela Crăciun a fost impresionată de sărăcia crâncenă în care trăiesc copiii africani și cât de grea este viața lor.
După toate obiectivele turistice din zonă, prezentatoarea TV a decis să viziteze și un orfelinat. Un loc care a marcat-o și a făcut-o să-și dorească să se implice mai mult, acolo unde este nevoie de ajutor.

„Vacanța noastră în Kenya a fost o experiență unică, în care, spre marea noastră surprindere, toate obiectivele turistice au trecut pe plan secundar, după ce am vizitat un orfelinat din zonă.

Am trăit un real șoc în momentul în care am văzut ce înseamnă sărăcia extremă și care sunt condițiile în care copiii africani trăiesc și învață, așa că am decis să ajutăm cum putem.
Împreună cu familia, am considerat că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne asigurăm că cei mici au acces la o educație cât mai bună, așa că am ales să sprijinim financiar școlarizarea pentru doi frați.

Sper să fie cât mai mulți oameni care vor simți nevoia să îmi urmeze apelul și să ajute, să se implice activ în această cauză ”, a declarat Ela Crăciun.

Ela Crăciun a adoptat doi copii din Kenya, la distanță. Vedeta le plătește școala, ca să aibă șansa unui viitor

Mamă a trei copii, Ela Crăciun știe ce înseamnă costurile și implicarea în educația și creșterea armonioasă a unui copil. Iar pentru mulți copii din Africa, accesul la educație, hrana și rechizitele sunt un vis îndepărtat.

Din acest motiv, ea a decis să ofere o astfel de șansă pentru doi copii, pe care nu doar că îi va sprijini financiar, dar se va asigura, de la distanță, că își continuă educația și va fi ținută la curent cu evoluția lor.

Ea le va asigura, așadar, cazarea, 3 mese calde pe zi, rechizitele și tot ceea ce au nevoie până la finalizarea studiilor.

„Imaginile pe care le-am văzut aici o să îmi rămână mult timp în minte și suflet. Nu puteam să rămână indiferentă: am decis, alături de soțul meu să ne ocupăm exclusiv de 2 copii: o să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona. La fel au decis și prietenii noștri cu care suntem în vacanță”, a scris vedeta pe Instagram, unde a publicat o serie de imagini de la orfelinat.

Cât plătește Ela Crăciun pentru cei doi copii adoptați la distanță

Vedeta TV a decis să adopte doi frați, un băiețel pe nume Karista și sora lui, o fetiță de 11 ani, pe nume Esther.

„Voi fi alături de ei prin intermediul prietenei mele Nicolle, cea care coordonează întregul proiect și care ne-a și prezentat copiii. În cazul nostru, vorbim despre copiii grădinarului de la orfelinat, pe care îi sprijinim cu drag de la distanță.

Nicolle îmi va trimite permanent poze și clipuri cu ei și evoluția lor școlară. Atunci când va veni în țară, ne va ajuta să le trimitem haine și rechizite suplimentare.

Este vorba despre 350 de euro plătiți pentru fiecare copil în fiecare an, prin care cu toții le putem schimba viața ”, a declarat Ela Crăciun.

Povestea celor doi copilași a ajuns imediat la inima ei, mai ales că viața lor nu este deloc ușoară.

Cei doi frați, Karista și Esther, locuiesc cu chirie în Msambweni, într-o cameră fără apa curentă și electricitate. Tatăl lor lucrează ca grădinar de luni până duminică, pentru un salariu de aproximativ 80 de euro pe lună, acesta fiind singurul venit al familiei.

Ea le-a redat povestea și pe contul ei de Instagram, acolo unde a îndemnat mai mulți oameni să se implice în astfel de cazuri, dacă își doresc și au posibilitatea.

Vezi și: Crina Matei a adoptat o fetiță nou-născută și a devenit mamă la 50 de ani. Micuța Charlotte, ceremonie de botez, cu 11 nași | Demamici.ro

Vezi și: Horia Brenciu, declarații emoționante despre băiețelul pe care l-a adoptat. Mama lui biologică era minoră și voia să avorteze | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână