Știri

Drama unui copil de 14 ani din Ucraina care vrea să ajungă la Sibiu. A venit singur până la vamă | Demamici.ro

Un copil a venit singur din Ucraina la vama din România. Copilul și-a dorit să vină la Sibiu, unde locuiește mătușa lui. La o vârstă atât de fragedă, băiatul a simțit pe pielea lui ce înseamnă războiul, despre care, până acum, auzise doar în cărțile de istorie. Oameni cu suflet mare l-au ajutat, astfel că va fi adus din Vama Siret în orașul de pe Cibin la rudele sale.

O mulțime de ucraineni fug acum din calea pericolului, neștiind pe ce drum să o apuce. În timp ce bărbații au fost chemați la luptă, femeile și copiii caută să plece cât mai repede pentru a-și salva viețile. Asta a făcut și Marius, un băiat în vârstă de 14 ani din Ucraina, speriat de ce se întâmplă în aceste zile în țara lui natală. Băiatul și-a dorit să vină în România, în Sibiu, să stea cu mătușa lui care locuiește aici de mai mulți ani, scrie oradesibiu.ro.

Un copil a venit singur din Ucraina la vama din România

Românii înscriși în grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina au găsit imediat o soluție pentru băiatul care avea să ajungă în Vama Siret la ora 14:00. Acesta căuta un mijloc de transport cu care să ajungă la Sibiu. Oamenii cu suflet mare s-au zbătut pentru a-l aduce la mătușa lui, Olessya Popescu.

„URGENT POATE AJUTĂ CINEVA. Bună ziua, în jurul orei 14 va ajunge în Vama Siret un tânăr, 14 ani. Poate să îl preia cineva și să îl ajute să ajungă la Sibiu, la mătușa sa Olessya Popescu?”, a fost mesajul inițial în grupul respectiv. La scurt timp, răspunsurile au început să curgă, postarea fiind actualizată. „S-a rezolvat”, au scris oamenii.

Românii continuă să-i ajute pe refugiații ucraineni. Oamenii din Sibiu au creat două puncte de colectare în orașul de pe Cibin, loc în care oamenii pot aduce alimente, apă, haine pentru copii și femei și obiecte de igienă.

Sursa foto Monitorul de Suceava Youtube

Doi frățiori ucraineni au trecut graniţa de mână cu o străină. Tatălui nu i-a fost permis să iasă din țară VIDEO

Nataliya Ableyeva a trecut graniţa din Ucraina în Ungaria cu doi copii ai unui străin. Povestea emoţionantă a unui gest aparent mărunt, dar care înseamnă totul pentru familia frăţiorilor ucraineni.

Doi frățiori ucraineni au trecut graniţa de mână cu o străină. În timp ce aştepta la punctul de trecere spre Ungaria, încercând să fugă de infernul care s-a dezlănţuit în Ucraina odată cu invazia Rusiei, Nataliya Ableyeva a întâlnit un bărbat de 38 de ani, disperat să-şi pună la adăpost fiul şi fiica.

Acesta, originar din Kamianets-Podilskyi, a fost oprit de poliţiştii de frontieră, care i-au interzis să părăsească ţara. Ucraina nu mai permite bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani să treacă graniţa, pentru a fi pregătiţi în cazul în care va fi necesar să lupte pentru a-şi apăra ţara.

„Soția mea e în Italia, dar va veni în Ungaria, să-i aștepte. Te rog, du-i pe copii la ea!”, a fost rugămintea tatălui ucrainean. VIDEO-ul cu momentul revederii AICI!

 

Vezi și: Volodimir și Olena Zelenski, o dragoste adolescentină care a crescut într-o familie frumoasă. Președintele Ucrainei are doi copii | Demamici.ro

Vezi și: Miracol în mijlocul războiului! O fetiță s-a născut într-o stație de metrou din Kiev, printre sute de oameni adăpostiți de teama bombardamentelor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni