Dragi parinti, nu fiti perfecti! Despre presiunea mare de pe umerii parintilor cu Aura Tudor | Demamici.ro

Dragi parinti, nu fiti perfecti! Despre presiunea mare de pe umerii parintilor cu Aura Tudor. Pe umerii fiecărui părinte există o mare presiune, aceea de a fi „părintele perfect”.

Cred că ajută să fim niște părinți suficient de buni, adică să oferim dragoste necondiționată, să îi îngrijim pe cei mici cum putem mai bine și să îi sprijinim în tot ceea ce au nevoie, pe măsura posibilităților noastre.

Este important să le spunem și să le arătăm prin fapte că îi iubim, că îi acceptăm așa cum sunt și că suntem suficient de puternici, de blânzi și de mari, astfel încât să îi protejăm în orice moment.

Toți adulții au momente in care nu își pot stăpâni emoțiile, când sunt frustrați, obosiți sau deconectați, iar asta nu înseamnă că nu sunt părinți buni, ci doar că sunt oameni.

Este important să recunoaștem când greșim, să vadă copiii că nici noi nu suntem „perfecți”, astfel nici asupra lor nu va domina presiunea idealului.

Vezi si: Etapele dezvoltarii emotionale la copii in functie de varsta – psihoterapeut Isabela Mihut | Demamici.ro

Dragi parinti, nu fiti perfecti! Despre presiunea mare de pe umerii parintilor

În societate, sunt promovate idealurile, nu realitatea, iar asta determină asupra tuturor (adulților și copiilor) o mare presiune, de care de cele mai multe ori nu suntem conștienți.

Copiii secolului XXI sunt minunați și au o inteligență emoțională deosebită, pe care o putem dezvolta astfel încât aceștia să trăiască conștient, să fie fericiți și să se iubească pe sine, având posibilitatea, pe fondul acestui echilibru, de a se dezvolta armonios pe toate planurile.

Dragi părinți, nu fiți perfecți! Fiți suficient de buni, fiți oameni, respectați-vă nevoile, iubiți-vă și nu uitați, sunteți modelul principal pentru copilul vostru/ copiii voștri.

Așa cum vă văd în perioada copilăriei, vor proceda și ei când vor fi adulți.

Ce vă doriți pentru copilașii voștri?

Oferiți-le un model diferit! Puneți-vă pe primul plan în viața voastră și așa vor face și ei!

Hai să fim suficient de buni, nu ideali sau perfecți!

E mai simplu, mai uman și mai bine pentru toți!

Articol realizat de Aura Tudor – Trainer activități pentru copii & Consultant pentru părinți.

Aura va asteapta cu mic si mare pe EDAMA – Education for an Agile Mind by Aura. Dati un LIKE paginii de Facebook si fiti la curent cu cele mai noi activitati pe care le puteti face alaturi de copiii vostri, intr-un mediu deosebit. 

Education for an Agile Mind oferă cluburi și activități opționale inovative pentru copii, ateliere de creație, consultanță educațională pentru grădinițe, programe educative, realizarea documentelor școlare necesare autorizării/ acreditării.

Date de contact:

☎ 0723.980.015
edama.times@gmail.com

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

14 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni