Dosar penal pentru parintii care posteaza fotografii cu copiii lor goi pe Internet | Demamici.ro

E sezonul vacantelor, al concediilor si al miilor de poze postate pe conturile de socializare. Parintii fac si ei parte din categoria persoanelor care umplu Internetul cu fotografii, insa mai putine cu ei si mai multe cu copiii „din dotare”.

Si pentru ca vacantele la mare presupun tinute sumare, uneori nuditate completa in cazul copiilor, foarte multe persoane obisnuiesc sa-i expuna pe acestia pe retelele de socializare exact asa cum i-a lasat mama natura.

Ei bine, oricat de bine intentionati ar fi parintii, aceste imagini pot fi incadrate la nuditate infantila si pot atrage dosare penale pentru cei care le fac publice. In cazul Facebook-ului, exista un fel de cenzura pe care aplicatia o pune in practica in cazul fotografiilor pe care le considera mai explicite sau susceptibile de nuditate sau pornografie infantila.

Astfel se face ca unele fotografii sunt sterse automat de aplicatie, insa altele sunt raportate Centrului American pentru Copii disparuti si exploatati. Sesizarile sunt trimise mai departe Europolului care le directioneaza catre fiecare tara in parte.

„Părinţii trebuie să înţeleagă că o poză pe care ei o consideră inocentă poate să fie probă într-un dosar penal, iar ei să fie chemaţi la audieri, să dea explicaţii pentru fotografie. Noi primim foarte multe sesizări de la colaboratorii internaţionali, iar în funcţie de gravitate se întocmesc dosare penale”, a declarat un ofiter DCCO, potrivit stirileprotv.ro.

Statisticile arata ca pana la implinirea varstei de 5 ani, peste 1500 de poze cu copilul sunt facute publice de catre parinti. Din pacate, 85% dintre parintii care opteaza sa-si expuna parintii pe retelele de socializare nu isi seteaza confidentialitatea profilului, astfel incat fotografiile publice pot si vazute si distribuite de oricine.

Din cauza pericolului constituit de expunerea copiilor in ipostaze nepotrivite pe retelele de socializare, mai multe organizatii pentru protectia copilului au initiat diverse campanii menite sa-i faca pe parinti sa constientizeze ca publicarea fotografiilor cu minori poate fi periculoasa.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni