Copiii in masina – ponturi de activitati pentru o calatorie lunga. Cum sa-i tii ocupati ca sa n-o iei razna pana la destinatie | Demamici.ro

Fie ca sunt de placere sau nevoi, calatoriile cu masina pun la grea incercare rabdarea parintilor. Cei mai multi dintre copii se plictisesc rapid, incep sa se agite, sa planga, sa intrebe cat mai e pana la destinatie (in cazul celor care vorbesc. Cei mai mici plang iarasi si iarasi si iarasi… ).

Va propunem mai jos cateva idei pentru calatorii cat mai linistite si dureri de cap cat mai putine. Recomandarile apartin mamicilor, asadar, daca a functionat in cazul copiilor lor, exista mari sanse sa se aplice si in cazul altora.

Cartile cu activitati ocupa primele locuri in recomandarile mamicilor. Aici sunt incluse cele cu clapete, sunete, touchy feely, carti de pictura cu apa, cartile cu abtibilduri. De asemenea, cele cu markere de tipul „scrie si sterge” pot fi o solutie viabila pentru copiii de peste 18 luni.

Figurinele (oameni, animale, pitici etc), sortatoarele, orice din care pot scoate si pune figurine, cuburi, cercuri – reprezinta o ocupatie de interes pentru cei mici.

O alta mamica isi tine copiii ocupati infasurandu-le jucariile mici in staniol. Copiii le desfac si le infasoara la loc, incantati sa descopere ce jucarie este ascunsa acolo. Se face ceva mizerie in masina, insa efortul de a strange dupa ei merita.

Daca sunteti intr-o dispozitie mai creativa puteti fabrica propriile jucarii. Spre exemplu, pungile senzoriale au mare succes la copii. Acestea pot fi umplute cu spuma de par si colorant alimentar, gel de par si sclipici, nasturi, bilute etc.

Tabletele de scris magnetice, piesele magnetice de construit constituie si ele variante amintite de mamici.

Daca cei mici au rau de masina ar fi de preferat sa nu se uite intr-un punct fix. In aceste cazuri puteti incerca sa le puneti melodiile preferate, sa spuneti povesti sau sa inventati jocuri de genul (cine vede primul o masina albastra, un cuib de barza etc) – functioneaza in cazul copilasilor mai mari. Faceti pauze dese, rugati-va sa doarma cat mai mult si… mult succes!

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână