De ce NU trebuie sa-i dai ibuprofen copilului cu varsat de vant! Academia de Pediatrie avertizeaza | Demamici.ro

Hayley Lyons, o mamica din Washington, Statele Unite ale Americii, a postat pe social media poze cu baietelul sau si cu reactia alergica pe care acesta a avut-o imediat dupa ce i s-a administrat ibuprofenul prescris pentru tratarea unora dintre simptomele provocate de varicela.

Din aceasta cauza, baietelul a ajuns la septicemie, iar mamica a vrut sa avertizeze toti parintii pentru a nu trece prin calvarul prin care a trecut ea cu baietelul ei.

Femeia i-a administrat ibuprofen la recomandarea medicului si nu dupa ureche. Baietelul a ajuns de urgenta la spital cu reactii adverse grave.

Medicii de acolo au fost socati de starea baiatului si i-au spus mamei ca nu trebuia sa-i administreze acel medicament.

Nu trebuie folosit ibuprofen in cazul varicelei

„Pentru că a început o nouă epidemie de varicelă, vreau să le reamintesc părinților să nu le dea copiilor lor ibuprofen. Patru doctori diferiți de la spitalul nostru local l-au prescris pentru Lewis, deoarece nu reușeam să-i scădem temperatura.

Acest tip de medicament este un antiinflamator care poate interfera cu varicela, făcând erupția să pătrundă mai adânc în țesutul pielii.

Am aflat asta când am mers cu Lewis la Alder Hey (n.r.: un spital) deoarece medicii de la spitalul nostru îl trimiteau acasă spunând că este doar varicelă. El a făcut septicemie și a fost internat la Alder Hey de îndată ce am ajuns.

Doar pentru că am insistat și pentru că l-am dus pe Lewis la un spital de copii pe propria răspundere a fost bine. Această situație ar fi putut avea un final mult mai grav în cazul în care nu am fi dat peste sfaturile, grija și cunoștințele doctorilor de la Aldery Hay.

Atentie! Utilizați doar paracetamol pentru febra copiilor,” a spus Hayley Lyons pe pagina personala de Facebook.

Cea mai buna preventie impotriva imbolnavirii este vaccinarea. Copiii, adolescentii si adultii ar trebui sa primeasca 2 doze de vaccin impotriva varicelei. In Statele Unite ale Americii, cazurile de varicela (varsat de vant) au scazut cu 90% de la inceputul programului national de vaccinare.

Tratamentul varicelei se face la domiciliu, insa Academia Americana de Pediatrie recomanda evitarea tratamentului cu ibuprofen din cauza infectiilor bacteriene ale pielii pe care le poate provoca.

In unele cazuri, cum a fost si cel descris mai sus, aceste infectii pot pune in pericol viata copilului. De asemenea, in tratarea varicelei nu se foloseste aspirina. La copii administrarea aspirinei in timpul varicelei este asociata cu aparitia sindromului Reye.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni