Un baietel cu autism s-a autoranit in avion dupa ce echipajul de zbor nu l-a lasat cu telefonul si jucariile senzoriale

Cu toate ca parintii au platit bani in plus pentru ca baiatul lor sa-si poata tine lucrurile cu el, echipajul i-a interzis sa pastreze telefonul si jucariile senzoriale in timpul zborului.

Leyton Martin, din Doncaster, South Yorkshire, a devenit extrem de deranjat de zgomotul aeronavei fara distragerile sale obisnuite incat si-a facut scobituri in pielea de pe maini.

Un baiat de 8 ani, cu autism, s-a autoranit

Parintii baiatului de 8 ani sustin ca au platit 67 de euro extra pentru bagajul lor de mana, dar si a lui Leyton. Familia s-a imbarcat in zborul din Arrecife, Lanzarote, cu destinatia Manchester.

Parintii sustin ca respectiva companie aeriana a amenintat ca va chema politia atunci cand au insistat ca baiatul nu poate zbura fara jucariile si medicamentele lui care il ajuta sa se relaxeze.

„Am platit 67 de euro pentru bagajul suplimentar, dar doamna de la checkout a aratat punga fiului meu si a spus ca nu o pot lua la bord deoarece nu se incadreaza la bagaj prioritar.

Cand am incercat sa-i explic doamnei ca am nevoie de geanta lui Leyton aceasta a spus „nu” si a devenit extrem de agresiva.

Am inceput sa-i explic ca fiul meu, care purta colierul pentru persoanele cu dizabilitati, are in punga telefonul si jucariile senzoriale si ca avem nevoie de ele pentru cele 5 ore de zbor pentru a-i distrage atentia”, a spus mama baiatului, potrivit Daily Mail.

Mama baiatului a fost amenintata ca atat ea, cat si restul familiei vor fi dati jos din avion si ca vor chema politia, moment in care copilul a inceput sa se agite si sa-si faca gauri in maini, ceea ce se intampla atunci cand nu are jucariile senzoriale la indemana.

„Chiar si mai rau, cand am ajuns in Manchester, punga nu era la locul ei, iar acum au pierdut-o cu tot ceea ce era in ea, pozele de vacanta si cadourile fiului meu,” a continuat aceasta.

Mama lui Leyton a distribuit un clip video despre problemele pe care le-au intampinat. Leyton poate fi auzit plangand in timp ce mama se vaita ca au mers in vacanta din cauza tratamentului ei pentru cancer, spunand ca poate fi ultima ei vacanta.

Doamna Martin, cara calatorea alaturi de sotul ei, Tom, in varsta de 38 de ani, si fiica lor Nevaeh, in varsta de 2 ani, a facut o plangere impotriva companiei aeriene, dar inca nu au primit niciun raspuns.

Nu este pentru prima oara cand compania aeriana se confrunta cu astfel de probleme, in special cu copiii bolnavi de autism, incercand in varii ocazii sa incaseze bani suplimentari pentru niste jucarii.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni