De ce bebelusul tau te iubeste. Lucrurile pe care nu ti le poate spune, dar le simte | Demamici.ro

Iti adori copilul si de cand l-ai adus pe lume a devenit centrul universului tau. E de inteles, mamico! Tot ce faci e sa incerci sa-ti multumesti micutul. In fiecare clipa ii esti alaturi cu gandurile tale, cu bratele, cu mangaierile, cu intregul tau eu. Iti dedici noptile vegherii si alinarii puiului pe care l-ai iubit inca de cand era in tine.

Chiar daca bebelusul tau nu poate folosi cuvinte pentru a-ti multumi, fii sigura ca micutul te adora la randul sau.

Mirosul si vocea ta fac minuni

Bebelusul ti-a auzit vocea inca de cand era in burtica. Auzul este unul dintre primele simturi care se dezvolta la fat, asadar vocea mamei este usor de recunoscut datorita vibratiilor. De la 6 luni de sarcina, copilasul poate reactiona la sunetele pe care le aude, dovada fiind modificarea ritmului cardiac.

Timp de 9 luni puiul tau ti-a ascultat vocea si s-a familiarizat cu ea. De ceea, in momentul in care ajunge in mediul extern, vocea si mirosul tau sunt elementele care il linistesc, care ii creeaza mediul familiar cu care era obisnuit in uter.

Iti iubeste trasaturile

Un nou-nascut nu poate distinge bine lucrurile, iar acuitatea vizuala este extrem de scazuta. Bebelusul nu vede perfect si nu poate focaliza la mai mult de 20 cm distanta. Acesti cativa centimetri sunt suficienti pentru a-ti vedea fata. Este distanta dintre mama si copil in timpul alaptarii.

Inainte de 3 luni, bebelusul nu va reusi sa distinga fizic persoanele din jurul sau. Asadar, tu, in timp ce-l hranesti esti persoana pe care o vede si careia reuseste sa-i distinga trasaturile ajungand sa o cunoasca cel mai bine. Micutul invata inca o data sa te iubeasca.

Felul in care te misti

Noua luni cat ti-ai tinut minunea in butica, miscarile tale au devenit un element familiar. Bebelusul a fost leganat de pasii tai, iar ritmul miscarilor ii ofereau confort si alinare.

Tocmai din acest motiv, in momentul in care sufera, are vreo durere sau simte nevoia sa fie alintat, bebelusul tau scanceste pentru ca tu sa-l iei in brate. Micutul are nevoie de afectiune si de miscarile cu care s-a obisnuit luni la rand.

Bebelusul tau simte ca-l iubesti

Il hranesti, il tii in brate, ii zambesti, il ingrijesti si ii transmiti dragostea ta. Micutul stie, simte ca-l iubesti din toata inima si chiar daca nu ti-o poate spune inca, te iubeste si el inapoi.

Citeste si:

8 MITURI LEGATE DE CEZARIANA. E MAI USOR SA NASTI PRIN OPERATIE DECAT VAGINAL | DEMAMICI.RO

CHIAR SI DUPA NASTERE, O PARTE DIN COPILUL TAU RAMANE IN TINE. E DEMONSTRAT STIINTIFIC – MICROCHIMERISMUL FETAL | DEMAMICI.RO

7 REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTI DACA MERGI IN VIZITA LA UN NOU-NASCUT

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni