Beneficiile de a avea doi copii pereche (fata-baiat). E dovedit stiintific | Demamici.ro

Daca ai deja un frate sau o sora, ai experimentat fericirea si implinirea pe care ei ti le aduc in viata. Fie ca este vorba despre un umar pe care sa-ti pui capul atunci cand ti-e greu, fie ca ai nevoie de un sfat sau de cineva care sa te asculte si sa-ti indrume pasii cu sfaturi, un frate sau o sora va fi mereu acolo pentru tine.

Cercetatorii au analizat relatiile dintre frati si au ajuns la concluzia ca exista foarte multe beneficii in cazul fratilor perechi (fata-baiat sau viceversa).

„Genurile diferite ale fratilor ofera copiilor oportunitatea de a invata si de a interactiona cu sexul opus inca din primii ani de viata”, declara Susan M. McHale, director al Institutului de Cercetare in Stiintelr Sociale.

Un frate te poate face o persoana mai altruista. Un studiu desfasurat in 2014 la Brigham Young University a relevat faptul ca o relatie apropiata cu un frate promoveaza altruismul, in special in cazul baietilor.

„In studiile noastre, majoritatea relatiilor erau mai importante pentru fete decat pentru baieti, insa in cazul relatiilor dintre frati acest lucru nu s-a mai aplicat. S-a dovedit ca baietii creeaza o legatura afectiva foarte profunda cu fratii.

Este o zona pe care parintii si specialistii in terapie o pot fructifica pentru a ajuta baietii care se confrunta cu anumite probleme comportamentale”, a declarat Laura Padilla-Walker, professor la BYU’s School of Family Life.

Abilitati de comunicare imbunatatite

Cercetatorii au scos in evidenta faptul ca fetele care cresc pe langa frati ajung sa comunice mai bine cu barbatii decat fetele care au avut doar surori sau au fost singure la parinti. Fratii devin „o sursa de informatii si sfaturi in adolescenta, atunci cand incep sa se dezvolte relatiile heterosexuale”, a declarat McHale.

Un frate te poate ajuta sa fii mai putin stresat

Cand fratele iti devine si cel mai bun prieten, acest lucru se poate reflecta in reducerea nivelului de stres. Un studiu din 2011 a demonstrat ca atunci cand esti in preajma celui mai bun prieten nivelul de cortizon, hormonul care controleaza stresul, scade.

Asadar, atunci cand totul devine haotic in jurul tau, e bine sa-ti chemi fratele / sora in ajutor.

Citeste si:

DE CE BEBELUSUL TAU TE IUBESTE. LUCRURILE PE CARE NU TI LE POATE SPUNE, DAR LE SIMTE | DEMAMICI.RO

CHIAR SI DUPA NASTERE, O PARTE DIN COPILUL TAU RAMANE IN TINE. E DEMONSTRAT STIINTIFIC – MICROCHIMERISMUL FETAL | DEMAMICI.RO

7 REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTI DACA MERGI IN VIZITA LA UN NOU-NASCUT

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni