De 20 de ani alapteaza incontinuu! Lisa are 5 copii, iar pe ultimii doi baieti, de 7 si 4 ani, ii alapteaza in tandem | Demamici.ro

De 20 de ani alapteaza incontinuu! Lisa isi alapteaza in tandem baietii. Alaptarea este un proces natural, cea mai buna modalitate de hranire a unui nou-nascut. Beneficiile alaptarii sunt cunoscute, iar mamele isi dau silinta pentru a-si putea hrani copiii natural.

Lisa Bridger, din Australia, are 5 copii si e dedicata alaptarii. Femeia a surprins o lume intreaga cand a declarat ca isi alapteaza in tandem doi baieti, unul de 7 si altul de 4 ani. Micutii sufera de autism, iar Lisa sustine ca prin alaptare se calmeaza foarte usor.

Femeia care alapteaza de 20 de ani sustine ca hranitul natural este o unealta extrem de pretioasa si nu are de gand sa-i intarce pe Chase sau Phoenix.

„Alaptarea l-a ajutat (n.r. – pe Chase) si datorita acestei modalitati de hranire, copilul nu este dependent de medicamente. Alaptarea il calmeaza. In plus, reprezinta o cale fantastica de conectare intre noi. Am incercat melatonina, insa nu a functionat pentru ca refuza sa o inghita. Asa primeste melatonina din laptele matern. Prin alaptare ii potolesc mai usor crizele”, a declarat Lisa Bridger.

Intr-un interviu acordat pentru o emisiune TV, Lisa a marturisit ca este mandra si nu rusinata de faptul ca inca isi hraneste copiii in tandem.

Din cauza deciziei de a-si alapta baietii ani in sir, Lisa s-a confruntat cu acuzatii fel de fel, mai ales in mediul online unde persoanele se pot ascunde usor in spatele anonimatului.

„Sunt uimita de cat de cate controverse poate naste un proces atat de natural cum este alaptarea. Toate comentariile arata de fapt perceptia gresita pe care unele persoane o au despre alaptare”, a adaugat mama.

Lisa isi alapteaza baietii o singura data pe zi, seara la culcare. In ciuda controverselor pe care le-a iscat, femeia nu doreste sa inceteze alaptarea. Asteapta momentul in care cei doi copii se vor intarca singuri.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva la san pana la varsta de 6 luni, apoi continuarea ei impreuna cu diversificarea pana la 2 ani sau mai mult. Nu exista o regula generala in ceea ce priveste durata alaptarii.

Durata optima depinde de nivelul de dezvoltare al fiecarui copil, de timpul mamei, de energia, starea de sanatate a acesteia precum si de relatia dintre mama si copil. Intarcarea ar trebui sa se produca in momentul in care copilul este pregatit.

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni