Mămici și tătici celebri

Daniel Buzdugan a decis să-și mute copiii de la o școală privată la o școală de stat. Luca are 13 ani, iar Maria a împlinit 15 ani | Demamici.ro

Daniel Buzdugan a decis să-și mute copiii de la o școală privată la o școală de stat. Daniel Buzdugan este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio și televiziune din România, însă viața lui personală a fost ferită de lumina reflectoarelor.

Puțini știu că Buzdugan este tătic a doi copii, ajunși deja la vârsta adolescenței și se mândrește cu o familie frumoasă, construită împreună cu soția lui, Monica.

Daniel Buzgduan și soția lui au luat de curând o decizie importantă, și anume, să-și mute cei doi copii de la școala privată, la una de stat.

A contat și partea financiară, însă nu a fost decisivă în lumea deciziei. Omul de radio și televiziune îi încurajează pe părinți să aibă încredere și în învățământul de stat.

Daniel Buzdugan a decis să-și mute copiii de la o școală privată la o școală de stat

„I-am avut pe copii la școli private, dar după aceea i-am scos de la școlile private și i-am dat la școli de stat, unde sunt mulțumit și sunt bine. Cred că ar trebui încurajați părinții să aibă încredere în învățământul de stat. După o perioadă, am hotărât să-i scoatem de la privat și să-i dăm la stat. A fost și chestiunea financiară, pentru că învățământul privat în România mi se pare foarte scump, exagerat, adică sunt facultăți în afară unde nu plătești atât. Și am zis că „nu, nu se poate, oricât de mulți bani ai avea. Sunt părinți care fac împrumuturi pentru treaba asta, pentru a da copilul la învățământul privat, dar nu e OK să dai atâția bani.”, a declarat el într-un interviu pentru revista Viva!.

Pe lângă aspectul financiar, timpul liber al copiilor a fost un alt factor decisiv care a dus la această alegere.

„Practic, iei de la gura copilului, și așa am hotărât să meargă la învățământul de stat, unde au și mai mult timp liber. Și asta a fost o chestiune care a contat. Faptul că ei, în învățământul privat, intrau dimineața și ieșeau târziu seara, pe la 17-18, asta nu e viață. Mai mult muncea copilul decât munceam eu.

În clipa asta, ei termină la 13, maximum 13.30 și au timp să-și facă și temele, au timp să meargă și la echitație. Copilul trebuie să aibă parte și de timp liber. Sunt mulți părinți care duc copiii la privat, se ocupă ăia de ei. Îl duc dimineața, îl întorc seara. Nici nu mai ai timp să discuți cu el, nici nu mai ai timp să te bucuri de el. E o aruncare a responsabilității, într-un fel”, a mai declarat el.

Daniel Buzdugan, riguros în educația oferită copiilor săi: „De aia copilul e încăpățânat. Sunt părinți care oferă o educație de tip elicopter”

Daniel Buzdugan și-a învățat cei doi copii, pe Luca și Maria, încă de mici, despre importanța valorilor morale în viață și responsabilizarea încă de la o vârstă fragedă. Fiind perioada postului, Buzdugan a explicat de ce acestă perioadă de restricție poate fi benefică și pentru copii.

„De asta cred că postul ne ajută să ne înfrânăm, să scăpăm de încăpățânare, pentru că, de foarte multe ori, vezi părinți care spun: „Păi ce să fac? Copilul e încăpățânat. Păi de aia e încăpățânat, că tu nu l-ai educat, nu l-ai pus să postească, nu l-ai pus să facă curat în perioada postului, nu l-ai pus să trudească alături de tine. Sunt părinți pe care eu îi numesc elicopter. O educație de tip elicopter, și anume copilul e în centru și părintele e ca un elicopter în jurul copilului, adică strânge jucăriile, îi face de mâncare, îi spală, îi calcă și tot așa.

Atunci când copilul primește toate pe tavă, normal că este mofturos și anxios, și depresiv, și frustrat, dar în momentul în care tu îl pui pe copil să facă mișcare, să facă lucruri fizice, să muncească, să care ceva, să te ajute la cumpărături, în momentul în care el pune corpul la treabă, atunci scapă de toate lucrurile astea. Când are timp, nu-i pleacă gândurile pe coclauri și e nefericit, neîmplinit și nebăgat înseamă”, a mai declarat Daniel Buzdugan.

Vezi și: Fiica lui Mihai Morar, operată după ce a făcut pleurezie („apă la plămâni”): „Mi-au spus că dacă plămânul e necrozat îi voi scoate o parte din el” VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Mihai Morar, scrisoare emotionanta pentru gemenele sale: „Copiii sunt umerii nostri, nu povara de pe ei!”| Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

4 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

4 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

6 zile