Cum se aspira corect secretiile nazale ale bebelusului | Demamici.ro

Igiena nazala a bebelusului este extrem de importanta si trebuie facuta intr-un mod delicat.

In primele zile de dupa nastere, bebelusul elimina lichidul amniotic, dar si secretiile care i-au ocupat aparatul respirator in perioada intrauterina.

Astfel ca stranuta des si poate avea secretii la nivelul nasului, insa nu trebuie confundate cu simptomele unei raceli, fiind doar o evolutie la noul mediu de viata.

De regula, secretiile nazale ale bebelusului nu trebuie sa fie curatate zilnic. Bebelusii fac „muci de lapte”, care sunt semiuscati iar dupa baie, daca doriti, puteti sa inmuiati o compresa sterila in ser fiziologic, modelata dupa sub forma unui betisor cu care puteti elimina acele secretii, insa nu este obligatoriu.

Atunci cand copilul e racit, automat va avea secretii nazale. Daca acestea sunt lichide si transparente, este suficienta spalarea nasului cu ser fiziologic sau apa de mare de 3 ori pe zi.

Insa daca secretiile sunt vascoase si nu se elimina singure, atunci trebuie fluidificate si scoase. Se foloseste tot ser fiziologic, insa din abundenta.

Dupa varsta de un an si jumatate, copiii pot sa fie invatati sa sufle nasul singuri. Insa pana atunci se pot folosi instrumentele de aspirat de pe piata, precum pompitele nazale.

Unii medici recomanda evitarea folosirii dispozitivului (batista bebelusului), insa altii il recomanda. Daca nu vreti sa apelati la batista bebelusului, puteti folosi aspiratoarele nazale, cele cu varf moale, de silicon.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână