Cum arata plamanii unui pacient infectat cu COVID-19. Imagini 3D VIDEO | Demamici.ro

Cum arata plamanii unui pacient infectat cu COVID-19. Imagini 3D VIDEO. Efectele devastatoare ale noului coronavirus au fost explicate amanuntit de specialistii de la George Washington University Hospital.

O radiografie 3D a unui pacient de 59 de ani, infectat cu coronavirus, arata efectele devastatoare pe care le produce virusul, la nivelul plamanilor și cum aceștia se degradeaza de la o zi la alta.

Pacientul de 59 de ani nu are alte probleme de sanatate, se confrunta doar cu o tensiune arteriala ridicata si in urma cu doar cateva zile inainte de aceasta radiografie, pacientul era asimptomatic.

Starea lui s-a degradat atat de tare, incat plamanii nu mai functioneaza optim. Pacientul este ajutat mecanic sa respire, iar medicii i-au montat si un alt aparat care sa il ajute la circulatia si oxigenarea sangelui.

„In acest moment, starea lui s-a agravat suficient incat sa necesite montarea unui ventilator care sa il ajute sa respire. Nu vorbim de un barbat de 70-80 de ani, cu probleme majore de sanatate sau chiar diabetic.

Pacientul nostru este sanatos tun, cu exceptia unor mici probleme cu tensiunea, si cam atat. Peste o saptamana daca mai facem inca un scan s-ar putea sa observam ca infectia este si mai tare raspandita la nivelul plamanilor, iar starea lui generala mult mai rea”, a explicat dr. Keith Mortman.

Cum arata plamanii unui pacient infectat cu COVID-19. Imagini 3D VIDEO. Problemele respiratorii, unul dintre simptomele grave

Zonele marcate cu galben reprezinta portiunile inflamate din plamani. Din analiza radiografiei 3D reiese ca aceste portiuni inflamate nu sunt localizate intr-o singura parte. Ele sunt raspandite pe toata suprafata plamanilor, ceea ce justifica starea grava in care se afla unii pacienti.

„Din nefericire, odata ce plamanii au ajuns sa fie afectati atat de mult, recuperarea va dura mult mai mult. Pentru aproximativ 2-4% dintre pacientii COVID-19, boala nu mai poate fi vindecata, iar organismul lor va ceda.

Coronavirusul afecteaza victimele la nivel respirator, se infiltreaza prin membranele mucoase, iar apoi ajunge in plaman. Zonele inflamate reprezinta reactia de lupta a organismului in fata acestui virus”, a mai declarat Mortman pentru cnn.com.

Vezi si: O mamica se teme pentru viata sotului si a fetitei de 3 luni, depistati pozitiv: „Mi-e frica!” | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina in vremea pandemiei. Simona Gherghe, interviu cu Dr. Mona Zvanca! Specialistul in morfologie fetala a raspuns la intrebari VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână