Povești de mămici

Cristina Bâtlan și-a născut băiatul prematur, la 25 de săptămâni de sarcină. Medicii nu i-au dat nicio șansă: „Au vrut să-l arunce la gunoi, nu voiau să-l bage în incubator, pe externarea din spital scria avort” | Demamici.ro

Cristina Bâtlan și-a născut băiatul prematur, la 25 de săptămâni de sarcină. Medicii nu i-au dat nicio șansă: „Au vrut să-l arunce la gunoi, nu voiau să-l bage în incubator, pe externarea din spital scria avort”. Cristina Bâtlan a luptat ca o leoaică pentru fiul ei. L-a născut prematur, iar medicii nu i-au dat nicio șansă la viață.

Cristina Bâtlan și-a spus povestea în noul sezon „Șef sub acoperire”, emisiune în care a acceptat provocarea de a renunța la poziția de lider, pentru a se transforma total și a intra, sub acoperire, în propria ei companie.

Cristina Bâtlan a vorbit despre nașterea prematură

Femeia de afaceri de la „Imperiul leilor” a vorbit despre nașterea prematură a fiului și în podcastul lui Cătălin Măruță, unde a povestit cum a început calvarul, dar și cum a reușit să-l depășească.

„Roberto, în momentul în care Adi s-a născut, a spus că acest copil dacă are gena mea şi a ta, nu are cum să moară, el trăieşte. Medicii au spus că nu are nicio şansă. Au vrut să-l arunce la gunoi, nu voiau să-l bage în incubator, pe externarea din spital scria avort. Şi Roberto i-a rugat să bage copilul în incubator”, a povestit Cristina Bâtlan.

Copilul a fost declarat viu după trei zile

„Copilul a fost declarat viu după trei zile, pentru că şansa lui era infimă, nu exista. Eu nu l-am văzut în primele trei zile, l-am văzut abia după trei zile. Am văzut un copil care râdea. I-am cerut surorii mele să-mi facă haine pentru Adi, i-am spus să se ducă să ia un costum şi să îl taie la jumate. Era foarte, foarte mic. Mi se părea superb. Adi nu se poate uita la pozele cu el şi nu înţelege cum îl vedeam superb”, a mai spus ea.

L-a operat la ochi la minus trei săptămâni

„L-am operat la ochi la minus trei săptămâni. Adică înainte de termenul la care trebuia să se nască. Înainte de operaţie am contactat peste 90 de doctori. Din păcate, cei mai buni fie nu erau în România, fie nu aveau aparatura necesară. Până la urmă, am găsit un medic în România, care l-a operat şi a făcut o treabă extraordinară. Acum, Adi este perfect. A recuperat tot! Este perfect din punct şi din punct de vedere locomotor şi din punct de vedere cerebral”, mai spune Cristina Bâtlan.

Cristina Bâtlan și-a născut băiețelul la 25 de săptămâni de sarcină

Cristina Bâtlan și-a adus pe lume copilul la nici 6 luni de sarcină (25 de săptămâni). A fost cu adevărat o minune faptul că băiețelul a supraviețuit, cu atât mai mult cu cât nașterea a avut loc în urmă cu aproape două decenii, când sistemul medical nu dispunea de o aparatură performantă.

„Este un învigator. Eu îmi plănuiam ca el să fie ori Taur, ori Geamăn, dar el s-a născut Vărsător. Este un copil sensibil, generos, genial. La matematică dă soluții la care profesorii sunt înmărmuriți. Avea 815 grame la naștere și 30 de cm. A fost mereu mai mic decat ceilalti copii, dar mereu a ras.

Adi s-a născut pe 6 februarie, dar pe data de 9 a fost înregistrat, pentru că medicii nu credeau că va trai. Am avut o sângerare, am fost internată în spital, am primit cea mai mare îngrijire. După 8 zile am născut, dar ei au considerat că am avortat. Tatal a zis: va rog să-l puneti in incubator. Medicul de la Polizu: imi zicea: ăsta nu e un succes, o să faci alt copil. (…)

Ne-am mutat la spitalul Municipal. Am reușit să mă transfer într-un final. Riscul a fost uriaș. Doctorița Culcer și-a asumat un risc major. Copilul meu a fost externat, deși era la incubator, nu a fost transferat. Doctorita Culcer l-a îngrijit extraordinar. (…)

După inca trei săptămâni, am mers acasă, la un kilogram 400, am mers acasă cu o asistentă. În Romania se întamplă miracole. Parinții sunt cele mai puternice persoane. Un copil îți dă superputeri. ”

În prezent, Adrian are 19 ani și asemenea celebrei lui mame vrea să pună pe picioare o afacere.

Vezi și: Ziua Mondială a Prematurității. O fetiță de nici 500 de grame, cel mai mic prematur născut la Spitalul Universitar din București | Demamici.ro

Vezi și: Gemenii prematuri din Marea Britanie, născuți la 22 de săptămâni, au fost externați! „La naștere erau de dimensiunea unui baton de ciocolată” | Demamici.ro

Vezi și: Cântărea doar 325 de grame la naștere și încăpea în palma mamei. Cel mai mic bebeluș care s-a născut prematur în Marea Britanie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni