Copiii unei doctorite din Romania, luati pe sus de autoritatile finlandeze! Femeia tipa, iar copiii plang dupa mama lor VIDEO | Demamici.ro

Camelia Smicala, din Piatra Neamt, locuieste in Finlanda si i-au fost luati copiii si dusi la orfelinat, iar acum risca sa fie condamnata la inchisoare pentru ceea ce s-a intamplat in urma cu doi ani.

Camelia a plecat din Romania pentru a se casatori cu un finlandez, alaturi de care are o fiica. Dupa ce aceasta s-a nascut, familia barbatului le-a batjocorit, iar Camelia a vrut sa se intoarca in tara, insa nu a putut sa faca asta fiindca era insarcinata.

Din cauza stresului si a presiunilor a nascut prematur cel de-al doilea copil, pe Mihai, cand avea doar 7 luni de sarcina. In plus, in timpul cezarienei, i-au fost uitati in uter 10 cm de placenta si a stat asa timp de 3 luni, pana cand a ajuns la o clinica privata, unde i s-a inlaturat restul de placenta.

Imediat dupa interventie, sotul ei a fortat-o sa intretina relatii sexuale si a ramas din nou insarcinata, insa a fost sfatuita sa intrerupa sarcina din cauza starii in care se afla organismul dupa extragerea restului de placenta. Camelia a refuzat.

Satula de violentele domestice, s-a decis sa divorteze si sa obtina o noua locuinta, pentru ea si copii, cu adresa protejata prin confidentialitate.

In 2015, pentru ca s-a suspectat ca ar vrea sa se intoarca in Romania, s-a emis un ordin de ridicare a minorilor din casa, pentru ca unul dintre parinti era finlandez.

Pe 15 mai, fortele de ordine au patruns in casa acesteia si dupa spusele ei, chiar au fost violenti, i-au luat copiii si i-au trimis la un orfelinat. Tatal i-a luat de acolo, insa in septembrie s-au reintors fiindca acesta era violent cu ei.

In decembrie 2015, Camelia a putut sa-si ia copiii de acolo si a stat cu ei pana in mai 2016, cand au fost dusi la orfelinate separate.

Citeste si: Imagini crunte cu o fetita de 8 ani din Baia de Arama, luata cu mascatii, cu forta, din casa in care a crescut VIDEO 

Potrivit celor relatate de Camelia Smicala, conditiile in care sunt tinuti copiii sunt groaznice. De multe ori acestia au fost dusi intr-o camera cu ciment pe jos, cu usa metalica, fara niciun fel de mobilier. Mihai, fiul ei, i-a povestit prin ce trece acolo si despre cum i-a agresat tatal lor pe el si pe sora lui.

Camelia n-a stat deoparte si a povestit pe Facebook cu ce se confrunta, mentionand ca i-a scris chiar si presedintelui Finlandei pe pagina sa oficiala, dupa ce trimisese anterior mai multe scrisori la care nu a primit niciun raspuns.

Citeste si: Statul danez i-a luat copilasul. O mama disperata cere ajutor pentru a-si putea aduce fiul acasa

Mai mult, s-a adresat si Ambasadei Romaniei din Finlanda si a trimis si o scrisoare Presedintelui Romaniei. Inca nu a primit niciun raspuns, pentru ca partea finlandeza nu vrea sa comunice cu statul roman.

Cazul ei a ajuns si pe retelele de socializare si in sprijinul ei s-au organizat miting-uri de sustinere in diaspora si a fost creata o pagina de Facebook numita „Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicală și Copiii ei”.

„FINLANDA, mai 2015. Acesta a fost startul măsurilor de protecție a fraților Maria și Mihai împotriva vieții bune de acasă. Tratamente adecvate pentru criminalii periculoși, aplicate unor copii.

O serie de abuzuri cu acoperire legală, care durează până astăzi. Lastensuojelu nu poate fi controlat, nu își justifică deciziile și nu se lasă condus nici de etică, nici de moralitate. După ce au fost abuzați de tatăl lor, aceasta este reacția autorităților abilitate să le ia apărarea: pedepsirea copiilor și a mamei prin măsuri de separare și instituționalizare.

Într-un răstimp atât de lung, armata de specialiști de la serviciul social din Tampere nu a reușit o ameliorare a relației dintre copii și tatăl lor, și nimeni nu are de dat explicații. Maria și Mihai sunt condamnați să sufere în continuare” – sursa pagina de Facebook „Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicală și Copiii ei”.

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

2 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

2 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

4 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni