Angajata unui centru de plasament, marturisiri dureroase despre sistem. Copiii sunt sedati fara sa aiba probleme psihice| Demamici.ro

Nimeni nu se asteapta ca totul sa fie roz in centrele de plasament, insa cu siguranta nimeni nu se asteapta ca acesti copii, oricum batuti de soarta, sa fie sedati fara sa aiba niciun fel de probleme psihice.

Intr-un reportaj marca stirile PRO TV se arata modalitatea cruda si dureroasa prin care lipsa personalului este mascata prin sedarea copiilor. Patru medicamente antipsihotice sau antidepresive sunt administrate ani in sir miilor de copii din centrele de plasament.

In acest fel, prin cocktailurile de 4, 5, 6 pastile psihotrope sau neuroleptice, angajatii se asigura ca cei mici nu creeaza probleme. Un copil din trei este sedat in centrele de plasament, potrivit datelor oficiale, insa neoficial, specialistii care lucreaza cu astfel de copii spun ca doua treimi primesc medicamentatia care le asigura cumintenia.

Sub protectia anonimatului, o angajata dintr-un astfel de centru a facut marturisiri:

„Nu-i oblig, dacă consider că au nevoie de sprijin emotional nu le mai dau, mă fac că le-o dau şi… E şi lipsa personalului şi atunci copilul e medicat. Nu de medicii din Protecţie, e dat de psihiatri, care la rândul lor sunt tot ai sistemului românesc”, a declarat femeia, potrivit stirile PRO TV.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, vorbeste despre practica inumana din centrele de plasament: „Mii de copii sunt lobotomizati chimic şi prin asta li se încalcă drepturi, iar statul român se face vinovat de un lent, dar inexorabil, genocid al acestor copii”.

Sedarea este confirmata si de catre copiii care trec prin astfel de chinuri: „Dormim tot timpul. Ne dă pastille, ne trezim, mâncăm, dormim, ne trezim, ne dă să desenăm, să nu mai facem prostii”.

Iata cum din protector al copiilor, statul devine responsabil pentru ruinarea a mii de destine. 5700 de copii iau cocktailuri de medicamente care ii tin adormiti… cu anii. Doar majoratul ii scapa din acest sistem care ii tine anesteziati, insa ii arunca intr-o lume pentru care multi nu sunt pregatiti.

Vezi VIDEO aici!

Citeste si:

O ASISTENTA DE LA NEONATOLOGIE DE LA O MATERNITATE DIN ROMANIA, DEZVALUIRI REVOLTATOARE: “BEBELUSII SUNT SEDATI SI INDOPATI CU LAPTE PRAF CA SA TACA!”

ROMANIA, LOCUL 3 IN EUROPA LA NUMARUL DE NASTERI PRIN CEZARIANA! CE SPUNE ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII VIDEO | DEMAMICI.RO

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână